Να καταργηθεί τώρα ο ν. 5073/2023

που εκτοξεύει την φορολογία αυτοαπασχολούμενων και μικρών επαγγελματιών

Συνάδελφοι,

 η ομοσπονδία μας, πολλούς μήνες πριν την κατάθεση του φορολογικού νομοσχεδίου, με παρεμβάσεις της σε κινητοποιήσεις και διαμαρτυρίες, είχε προειδοποιήσει και ενημερώσει για τις επικίνδυνες συνέπειες της εφαρμογής του νέου φορολογικού εκτρώματος στους μικρούς επαγγελματίες, στο όνομα δήθεν της «φορολογικής δικαιοσύνης».

Τις τελευταίες εβδομάδες, με την κατάθεση των φορολογικών δηλώσεων, η επίθεση στο εισόδημα μας, γίνεται ακόμα πιο εμφανής και μάλιστα ύστερα και από την κατάργηση του αφορολόγητου, το τέλος επιτηδεύματος, τον ΕΝΦΙΑ και μια σειρά από αδίκους έμμεσους φόρους, με την σφραγίδα όλων όσων κυβέρνησαν, επιβεβαιώνοντας τις προβλέψεις αυτές με τον πιο τραγικό τρόπο.

Η κυβέρνηση συνεχίζει να μας εμπαίζει.

Από την άλλη, η κυβέρνηση συμπεριφέρεται σαν να τα έχει κάνει όλα σωστά, μετά και τα αποτελέσματα των εκλογών, όπου ένα μεγάλο κομμάτι του κόσμου και των μικρών επαγγελματιών, της γύρισε την πλάτη.

Συνεχίζει να μιλάει για φορολογική δικαιοσύνη, έχοντας με το μέρος της και τον διοικητή της τράπεζας της Ελλάδος Γ, Στουρνάρα, ο οποίος με δηλώσεις του προσπάθησε να υποβαθμίσει την νέα φοροληστεία, κάνοντας πλάτες στην κυβέρνηση, ‘’ξεχνώντας’’ πως με δικά μας λεφτά ανακεφαλαιοποιήθηκαν οι τράπεζες τα προηγούμενα χρόνια.

Κι ενώ όλοι εμείς οι μικροί επαγγελματίες καλούμαστε να πληρώσουμε φόρο για ένα ανύπαρκτο εισόδημα, χάνοντας επιδόματα και παροχές που έδιναν έστω μια ανάσα στα μαγαζιά και στις οικογένειές μας,  οι τράπεζες συνεχίζουν να απολαμβάνουν φοροασυλία με τον αναβαλλόμενο φόρο, οι εφοπλιστές την εθελοντική φορολόγηση και μια σειρά από επιδοτήσεις στους μεγάλους ομίλους από το λεγόμενο ‘’ταμείο ανάκαμψης’’ της ευρωπαϊκής ένωσης, όπου μέσα στα προαπαιτούμενα ήταν και η εφαρμογή του νέου φορολογικού εκτρώματος για τους μικρούς επαγγελματίες, με στόχο την εξόντωσή τους.

Δε θα επιτρέψουμε τη νέα κλοπή του εισοδήματος μας

Συνάδελφοι, δεν σταματάμε. Συνεχίζουμε τον αγώνα μας μέχρι την κατάργηση του νέου φορολογικού εκτρώματος ν. 5073/2023 που ψήφισε πριν λίγους μήνες η κυβέρνηση και ήρθε για να μείνει.

Καλούμε όλα τα σωματεία μας να επικοινωνήσουν άμεσα με τους συναδέλφους, να συνεδριάσουν και να πάρουν αποφάσεις ώστε με κάθε τρόπο και μαζί με άλλους φορείς επαγγελματιών κατά τόπους,  να προετοιμάσουν την παρέμβασή τους.

Να φτάσει παντού το μήνυμα ότι “ως εδώ, αρκετά ματώσαμε”.

Η ομοσπονδία μας θα συμμετέχει μαζί με την Συντεχνία επιπλοποιών και ξυλουργών της Αθήνας στην συγκέντρωση των φορέων επαγγελματιών που καλούν στις 26 Ιουνίου στις 19.00 το απόγευμα στο Υπουργείο οικονομικών.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

•          ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ Ο Ν.5073/2023 ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΤΕΚΜΑΡΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ. ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ ΕΠΙΤΙΔΕΥΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ, ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ

•          ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΟΡΙΟ 12.000 ΕΥΡΩ, ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Ο Πρόεδρος                                                                                Ο  Γ. Γραμματέας

Δημήτρης Φλώκος                                                                        Νίκος Γεροντής