02/11/2023 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Στις 8 ΝΟΕΜΒΡΗ συμμετέχουμε και διαδηλώνουμε για τα αυτονόητα!

Συνάδελφοι,

   Σε νέα φοροεπιδρομή εις βάρος των αυτοαπασχολούμενων περνά η κυβέρνηση στο όνομα της «πάταξης της φοροδιαφυγής». Το νέο χαράτσωμα στο ήδη πετσοκομμένο εισόδημα μας, για να πιαστούν οι δημοσιονομικοί στόχοι (μαζί με τα ματωμένα πλεονάσματα 2,1% ) του νέου προϋπολογισμού στο όνομα της δήθεν ‘’φορολογικής δικαιοσύνης’’ ξεπερνά κάθε προηγούμενο.

  Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν εχθές από την κυβέρνηση, το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που ετοιμάζεται να καταθέσει προς ψήφιση στη βουλή, καθιερώνει οριζόντιο τεκμαρτό εισόδημα, που το ύψος του κλιμακωτά, με βάση τα χρόνια λειτουργίας της επιχείρησης, θα ξεκινά από τα 10920 ευρώ και θα φτάνει μέχρι και τα 14196 ευρώ. Αυτό μεταφράζεται σε ετήσιο φόρο εισοδήματος ( ακόμα και με ζημιά) στα 1102 ευρώ!! και στα 1823 ευρώ!! αντιστοίχως. Συν τη προκαταβολή φόρου, συν τα 488 ευρώ του τέλους επιτηδεύματος που διατηρείται παρά τις προεκλογικές υποσχέσεις για τη κατάργησή του.

Έχουμε πλέον πικρή πείρα, πληρώσαμε και πληρώνουμε πολλά

Όταν η κυβέρνηση μιλάει δήθεν για ‘’φορολογική δικαιοσύνη’’ από την μια κουνάει το δάκτυλο στους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς επαγγελματίες, χρεώνοντας σε εμάς όλα τα δεινά της οικονομίας ενεργοποιώντας ταυτόχρονα και τον κοινωνικό αυτοματισμό, ενώ από την άλλη κλείνει το μάτι στις μεγάλες επιχειρήσεις και τους μονοπωλιακούς ομίλους.

Κατηγορεί τους αυτοαπασχολούμενους για κλέφτες, αλλά δε μας εξηγεί πως γίνεται αντί να έχουν γεμάτα σεντούκια με λεφτά, να  βρίσκονται αντιμέτωποι με κατασχέσεις και πλειστηριασμούς αφού σε δεκάδες χιλιάδες ανέρχονται τα χρέη τους σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία.

Για ποια δικαιοσύνη λοιπόν μιλάνε, όταν από την μια τριπλασιάζονται τα φορολογικά βάρη για τον αυτοαπασχολούμενο, και από την άλλη εδραιώνεται η δια νόμου φορολογική ασυλία των μεγάλων επιχειρήσεων, η εθελοντική – συμβολική  φορολόγηση των εφοπλιστών αλλά και των τραπεζών με τον λεγόμενο ‘’αναβαλλόμενο’’ φόρο;

Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα για το ποιος χρωστάει και τι, είναι πως με δικά τους στοιχεία , το 0,2% των φορολογουμένων χρωστάει το 78% των φόρων.

Δεν θα ανεχτούμε καμία υποβάθμιση στις ζωές μας

Ταυτόχρονα όμως με την υψηλή φορολογία βλέπουμε και τις ζωές μας να υποβαθμίζονται. Καμία οικονομική στήριξη δεν βλέπουμε στις κρίσιμες υποδομές για την προστασία της ζωής και της περιουσίας μας με αποτέλεσμα κάθε καλοκαίρι να  καιγόμαστε και κάθε χειμώνα να πνιγόμαστε.

Ζούμε και εργαζόμαστε με την αγωνία να μην αρρωστήσουμε αφού παραμένουμε ακάλυπτοι από ασθένεια παρά τις ασφαλιστικές εισφορές που πληρώνουμε ενώ ταυτόχρονα οι συντάξεις μας ψαλιδίζονται όλο και περισσότερο.

Παρακαλάμε να μην χρειαστεί ,εμείς και η οικογένεια μας, να πάμε σε κάποιο νοσοκομείο με τις συνθήκες που επικρατούν λόγο και της υποχρηματοδότησης της υγείας. Αλλά και στην παιδεία, για την μόρφωση των παιδιών μας, αναγκαζόμαστε να βάζουμε όλο και πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη για τον ίδιο λόγο.

Από την άλλη, δεν ξεχνάμε τις τέσσερις ανακεφαλαιοποιήσεις των τραπεζών που θα τις πληρώνουν γενιές φορολογουμένων. Τις ιδίες τράπεζες ταΐζουμε σήμερα με τις προμήθειες για κάθε ψηφιακή συναλλαγή.

Τους μεγαλοκατασκευαστές που χρηματοδοτούνται αδρά από παντού ΕΕ – κυβερνήσεις – περιφέρειες – δήμους για έργα που πολλές φορές δεν σχετίζονται με τις ανάγκες του λαού ή για έργα που διπλοπληρώνουμε με διόδια και άλλα ανταποδοτικά τέλη.

Το ταμείο ανάκαμψης που ταΐζει τα πράσινα και ψηφιακά μεγαθήρια με αλλεπάλληλα προγράμματα από τα οποία βεβαίως αποκλείονται οι μικροί επαγγελματίες

Τέρμα πια στην κοροϊδία!

Τώρα είναι ώρα να δυναμώσουμε τον αγώνα μας!

Στις 8 ΝΟΕΜΒΡΗ διαδηλώνουμε για τα αυτονόητα!

Η ομοσπονδία μας μαζί με το σωματείο της Αθήνας την Τετάρτη 8 του Νοέμβρη στις 18.30 στη πλατεία Κλαυθμώνος θα συμμετάσχουμε στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργανώνει η τοπική ομοσπονδία επαγγελματιών της Αττικής ( ΟΒΣΑ) προκειμένου να δοθεί μια πρώτη απάντηση στη νέα επίθεση της κυβέρνησης. Καλούμε όλα τα σωματεία μας να προχωρήσουν άμεσα σε ανάλογες πρωτοβουλίες σε αντίστοιχες κινητοποιήσεις που διοργανώνονται και σε άλλες πόλεις .

Δεν θα ανεχθούμε νέα φορολογικά βάρη!

Απαιτούμε:

  • Να αποσυρθεί εδώ και τώρα το νομοσχέδιο έκτρωμα για το φορολογικό.
  • Επαναφορά του ατομικού αφορολόγητου ορίου για τους μη μισθωτούς στα 12.000 ευρώ

            (όπως ήταν πριν την κρίση), προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε προστατευόμενο μέλος.

            Προοδευτική αύξηση της φορολογίας στα κέρδη, με μείωση στα χαμηλά εισοδήματα και

            αύξηση ως το 45% για το μεγάλο κεφάλαιο

  • Άμεση κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος. Κατάργηση της προκαταβολής φόρου για τις πολύ μικρές επιχειρήσεις. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ
  • Ακατάσχετος επιχειρηματικός λογαριασμός. Μείωση της προμήθειας των τραπεζών στις

             τραπεζικές συναλλαγές

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Ο Πρόεδρος                                                                                Ο  Γ. Γραμματέας

Δημήτρης Φλώκος                                                                        Νίκος Γεροντής