08/07/2024

Δελτίο τύπου

Συνάδελφοι,

άλλη μια οικογένεια πρώην ελεύθερου επαγγελματία, κινδυνεύει να χάσει το σπίτι της στην Ελευσίνα από πλειστηριασμό, λόγο χρέους προς την εφορία το οποίο δημιουργήθηκε και διογκώθηκε την περίοδο των μνημονίων.

Είναι πραγματικά ντροπή, γιατί μέλος της οικογένειας που κατοικεί στο συγκεκριμένο σπίτι είναι άτομο με ειδικές ανάγκες ΑμεΑ, η οποία είναι αθλήτρια με διακρίσεις με την Εθνική ομάδα.

Αν και η πρώτη προσπάθεια έξωσης απέτυχε, χάρη στα γρήγορα αντανακλαστικά κατοίκων αλλά και φορέων της περιοχής, η κατάσταση παραμένει κρίσιμη. Ύστερα από αίτημα σωματείων και φορέων, αύριο Τρίτη στις 11.30 θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Οικογένειας και Κοινωνικής Συνοχής.

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας

Η κατασκευαστική εταιρεία που αγόρασε το σπίτι κατά τη διάρκεια του πλειστηριασμού μετά τη γενική κατακραυγή για την απόπειρα έξωσης της οικογένειας, έχει εκφράσει τη διάθεση να κατοχυρωθεί το σπίτι στη Διονυσία και την οικογένειά της, αρκεί να της δοθεί το ποσό που διέθεσε στη διαδικασία του πλειστηριασμού.

Η ομοσπονδία μας στηρίζει τα τοπικά σωματεία αλλά και άλλους φορείς εργαζομένων και επαγγελματιών, και θα συμμετέχει με αντιπροσωπεία στο κάλεσμα σε συγκέντρωση – συνέλευση την Τετάρτη 10 Ιούλη στις 7.30 μ.μ. στην οδό Ιατρού Παπαγιάννη 25, στην Ελευσίνα, έξω από το σπίτι της οικογένειας.

Απαιτούμε η κυβέρνηση εδώ και τώρα να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να κατοχυρωθεί το σπίτι στην οδό Ιατρού Παπαγιάννη, στη Διονυσία και την οικογένειά της, εξασφαλίζοντας την αναγκαία χρηματοδότηση γι’ αυτό το σκοπό.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Ο Πρόεδρος                                                                                Ο  Γ. Γραμματέας

Δημήτρης Φλώκος                                                                        Νίκος Γεροντής