ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΤΕΡΓΑΣΙΑΣ ΞΥΛΟΥ

                                                                                                                           7/9/2023

Δελτίο Τύπου

Συνάδελφοι,

Πριν ακόμα προλάβουν να σβήσουν οι φονικές πυρκαγιές σε διάφορες περιοχές της επικράτειας, ήρθαν οι καταστροφές από τις βροχοπτώσεις να επιβεβαιώσουν ακόμα μια φορά πως η προστασία της ανθρώπινης ζωής και περιουσίας, με ευθύνη των κυβερνήσεων αλλά και της τοπικής διοίκησης, συνεχίζουν να αποτελούν ‘’κόστος’’.

Ένας κρατικός μηχανισμός που επιλέγει να προστατεύει τα κοράκια των τραπεζών και των funds που αρπάζουν τα σπίτια και τα μαγαζιά των επαγγελματιών θύματα των αντιλαϊκών πολιτικών που τους οδήγησαν στην συσσώρευση χρεών, αντί να κάνει έργα αντιπλημμυρικής προστασίας, αφήνοντας ανοχύρωτες ολόκληρες πόλεις, επειδή κοστίζουν περισσότερο από τα ψίχουλα των αποζημιώσεων των πληγέντων όποτε και όταν αυτά δοθούν.

Άνθρωποι που μόλις πριν λίγες μέρες μπορεί να γλίτωσαν από τις φονικές πυρκαγιές που έκαιγαν σε όλη την χώρα αυτήν την στιγμή έχουν χάσει τις περιουσίες τους λόγο της  έλλειψης ενός ολοκληρωμένου αντιπλημμυρικού σχεδιασμού, και με κάποιους από αυτούς δυστυχώς νεκρούς και αγνοούμενους.

Συνάδελφοι,  δεν είναι “μονόδρομος” να καιγόμαστε το καλοκαίρι και να πνιγόμαστε τον υπόλοιπο χρόνο. Δεν πρέπει να αποδεχτούμε ως “κανονικότητα”  να βρισκόμαστε κάθε τόσο εμείς, οι οικογένειές μας και τα μαγαζιά μας στο έλεος των καιρικών φαινομένων, όπως θέλουν να μας πείσουν. Σήμερα υπάρχουν όλες οι επιστημονικές και τεχνολογικές δυνατότητες έγκαιρης πρόβλεψης, αλλά και προστασίας του λαού.

Η ομοσπονδία μας έχει ήδη έρθει σε μια επαφή με τα σωματεία μας που προσπαθούν να επικοινωνήσουν με τα μέλη τους να βοηθήσουν με κάθε τρόπο τους συναδέλφους που έχουν πρόβλημα, να καταγράψουν τις ανάγκες. Δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας σε όλους τους συναδέλφους αλλά και σε όλους όσους επλήγησαν ανά τη χώρα. Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στις οικογένειες των αδικοχαμένων συνανθρώπων μας.

Τις επόμενες ημέρες, και αφού ολοκληρωθεί μια πρώτη καταγραφή από τα σωματεία μας για τις ζημιές που υπέστησαν οι βιοτεχνίες του κλάδου, η παρέμβαση μας είναι δεδομένη.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Ο Πρόεδρος                                                                                Ο  Γ. Γραμματέας

Δημήτρης Φλώκος                                                                        Νίκος Γεροντής