23/11/2023

Δελτίο τύπου

Χαιρετίζουμε όλους τους συναδέλφους που στις 22 Νοέμβρη ένωσαν την φωνή τους με χιλιάδες άλλους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς επαγγελματίες σε όλη την χώρα.

Κλείνοντας τα καταστήματά μας και με την αγωνιστική μας παρουσία στις κατά τόπους κινητοποιήσεις από σωματεία και διάφορους φορείς, δώσαμε μια ισχυρή απάντηση – προειδοποίηση στην κυβέρνηση για το τι να περιμένει εάν τολμήσει να φέρει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο – έκτρωμα στην βουλή προς ψήφιση.

‘’Οι επαγγελματίες έχουμε φωνή

Αυτό το νομοσχέδιο να αποσυρθεί’’

Με παλμό και συνθήματα διατρανώσαμε την αντίθεσή μας σε οποιαδήποτε δήθεν βελτίωση του νομοσχεδίου και απαιτήσαμε την άμεση απόσυρσή του, καταγγέλλοντας τη κυβέρνηση για την στοχοποίηση που έχει εξαπολύσει στο στρώμα μας αλλά και για την προσπάθειά της να ενεργοποιήσει τον κοινωνικό αυτοματισμό που όπως διαφαίνεται και από διάφορες δηλώσεις φορέων εργαζομένων, πέφτει στο κενό.

Στην Αθήνα, η πορεία που κατέληξε στο υπουργείο οικονομικών, βρήκε τα ρολά του ερμητικά κλειστά και μια διμοιρία ματ μπροστά για προστασία, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά πως το μόνο που τους ενδιαφέρει  είναι το πως θα αυγατίσουν τα κέρδη τους οι πολυεθνικές, πάνω στις πλάτες τις δικές μας και των οικογενειών μας.

‘’Μέτρα, τώρα , για το εισόδημα μας

Κάλυψη αναγκών για μας και τα παιδιά μας’’

Δεν τους φοβόμαστε. Συνεχίζουμε δυναμικά!

Είμαστε σε επαγρύπνηση και καλούμε όλα τα σωματεία μας να συνεχίσουν την πλατιά ενημέρωση των συναδέλφων προετοιμάζοντας με κάθε τρόπο τη παρέμβασή μας σε περίπτωση που η κυβέρνηση αποφασίσει να φέρει το νομοσχέδιο για ψήφιση στη Βουλή.

Μπορούμε να τους σταματήσουμε.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Ο Πρόεδρος                                                                                Ο  Γ. Γραμματέας

Δημήτρης Φλώκος                                                                        Νίκος Γεροντής

ΔΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ:

Παρέμβαση του Δημήτρη Βασιλάκη μέλους του ΔΣ του σωματείου Επιπλοξυλουργών Νομού Ηρακλείου και Γ΄Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Βιοτεχνικών Σωματείων Κατεργασίας Ξύλου, στην συγκέντρωση στο Ηράκλειο Κρήτης ενάντια στο φορολογικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης.