ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

ΚΑΤΕΡΓΑΣΙΑΣ ΞΥΛΟΥ

ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΟΥ  24  (4ος όροφος) , 106 82 ΑΘΗΝΑ  ΤΗΛ.- FAX. : 215 5512733 / 6972279519

E-mail : povskx@gmail.com           Site : www.povskx.gr

Βρείτε μας στο facebook: https://www.facebook.com/profile.php?id=61556062614513

09/10/2024

Δελτίο τύπου

Συνάδελφοι,

για άλλη μια φορά επιβεβαιώνεται η ανάγκη να δοθεί ένα τέλος στην χρόνια αδικία που ταλαιπωρεί χιλιάδες μικρούς επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους, όπου σε περίπτωση ασθένειας ή ατυχήματος αναγκάζονται να απουσιάσουν από την εργασία τους, με όλες τις τραγικές οικονομικές συνέπειες για την επιχείρηση αλλά και τις οικογένειές τους, αφού δεν προβλέπεται καμία προστασία – αναπλήρωση του εισοδήματός του από τον ασφαλιστικό τους φορέα.

Σε αυτήν την δύσκολη κατάσταση βρίσκεται σήμερα συνάδελφος επαγγελματίας ιδιοκτήτης καθαριστηρίου, όπου λόγω επιπλοκών σε χειρουργείο που υπεβλήθη στην κοιλιακή χώρα, βρίσκεται στο νοσοκομείο για πάνω από 20 μέρες ήδη, χωρίς καμία στήριξη από τον  ασφαλιστικό του φορέα.

Παρά τις συνεχείς πιέσεις της ομοσπονδίας μας αλλά και την δέσμευση του υπουργείου να φέρει σχετική νομοθετική ρύθμιση που θα δίνει λύση στη χρόνια αυτή αδικία, το αίτημα μας για την προστασία – αναπλήρωσης του εισοδήματός μας σε περίπτωση ασθένειας ή ατυχήματος, παραμένει στα χαρτιά.

Η ομοσπονδία μας στέκεται αλληλέγγυα στον συνάδελφο επαγγελματία και θα συμμετέχει με αντιπροσωπεία στην διαμαρτυρία που καλούν ομοσπονδίες και σωματεία επαγγελματιών,

 την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου και ώρα  8:00 π.μ. στο Υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29 στην Αθήνα).

Απαιτούμε:

·         Να δοθεί άμεσα επίδομα ασθενείας στον συγκεκριμένο συνάδελφο και σε κάθε συνάδελφο που ασθενεί και πρέπει να μείνει εκτός εργασίας

·         Να πάρει τώρα πίσω η Κυβέρνηση την απαράδεκτη Κοινή Υπουργική Απόφαση για την λειτουργία απογευματινών χειρουργείων στα Δημόσια Νοσοκομεία.

·         Δημόσιο Σύστημα Υγείας με επαρκή χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό που να καλύπτει το σύνολο των αναγκών.

Επίσης, καλούμε τα σωματεία μας να προχωρήσουν σε ανάλογες παραστάσεις διαμαρτυρίας στις κατά τόπους υπηρεσίες του ΕΦΚΑ, διεκδικώντας το χρόνιο αίτημά μας για την προστασία – αναπλήρωση του εισοδήματός μας από ασθένεια και ατύχημα.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Ο Πρόεδρος                                                                                Ο  Γ. Γραμματέας

Δημήτρης Φλώκος                                                                        Νίκος Γεροντής