ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

ΚΑΤΕΡΓΑΣΙΑΣ ΞΥΛΟΥ

16/10/2023

Δελτίο τύπου

Συνάδελφοι,

  τις τελευταίες μέρες παρακολουθούμε όλοι τον πόλεμο που είναι σε εξέλιξη στην Παλαιστίνη. Σε κάθε σπίτι και χώρο δουλειάς υπάρχει η συζήτηση και η αγωνία γύρω από τα γεγονότα στην μέση ανατολή.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ομοσπονδίας μας εκφράζει την αλληλεγγύη του στον Παλαιστινιακό λαό που εδώ και 75 χρόνια  ζει κάτω από τον ζυγό της δολοφονικής Ισραηλινής κατοχής, που πληρώνει και ο ίδιος Ισραηλινός λαός, με βίαιους εποικισμούς, πογκρόμ, χιλιάδες δολοφονίες και φυλακίσεις αμάχων, ακόμα και μικρών παιδιών και αντιστέκεται διεκδικώντας ένα ανεξάρτητο Παλαιστινιακό κράτος.

Καταγγέλλουμε  την επιλεκτική ευαισθησία που επιδεικνύουν ΜΜΕ και άλλοι μηχανισμοί, σε μια προσπάθεια να αθωώσουν την  εγκληματική στάση του κράτους – δολοφόνου του Ισραήλ απέναντι στους Παλαιστίνιους  που έχουν κάθε δικαίωμα για αντίσταση. Όπως και να ποινικοποιήσουν τη λαϊκή συμπαράσταση και αλληλεγγύη για το Παλαιστινιακό λαό που εκδηλώνεται σε όλο τον κόσμο.

Καταγγέλλουμε  την Ελληνική κυβέρνηση που όχι μόνο δεν εφαρμόζει την ομόφωνη απόφαση του 2015 της Ελληνικής Βουλής για αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους, αλλά εμπλέκει τον Ελληνικό λαό στους Αμερικανονατοικούς σχεδιασμούς που θέλουν το Ισραήλ στήριγμα στη Μέση Ανατολή με την αποστολή της ελληνικής φρεγάτας “Ψαρά”,  στη Ν/Α Μεσόγειο για να ενταχθεί σε Νατοϊκή δύναμη που επιχειρεί στην περιοχή.

Την Τέταρτη 18/10 αντιπροσωπεία μας θα παραβρεθεί στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα ενάντια στο Έγκλημα κατά του Παλαιστινιακού λαού.

Δυναμώνουμε την φωνή μας και την αλληλεγγύη μας μαζί με άλλους φορείς στην χώρα μας αλλά και σε όλον τον κόσμο, για να ικανοποιηθούν τα δίκαια και διαχρονικά αιτήματά του Παλαιστινιακού λαού:

  • Τερματισμό της Ισραηλινής κατοχής, Παλαιστίνη ελεύθερη και ανεξάρτητη στα σύνορα του ’67, με πρωτεύουσα την Αν. Ιερουσαλήμ.
  • Επιστροφή όλων των Παλαιστίνιων προσφύγων στις εστίες τους, με βάση τις σχετικές αποφάσεις του ΟΗΕ.
  • Άμεση απελευθέρωση όλων των Παλαιστίνιων και άλλων πολιτικών κρατουμένων που κρατούνται στις ισραηλινές φυλακές.
  • Να αποσυρθεί η Φρεγάτα “Ψαρά” από την περιοχή. Καμία εμπλοκή της χώρας μας στη σφαγή των ΝΑΤΟ – ΗΠΑ – Ισραήλ στη Γάζα.
  • Να σταματήσει κάθε οικονομική – πολιτική – στρατιωτική συνεργασία με το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Ο Πρόεδρος                                                                                Ο  Γ. Γραμματέας

Δημήτρης Φλώκος                                                                        Νίκος Γεροντής