ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΤΕΡΓΑΣΙΑΣ ΞΥΛΟΥ

ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΟΥ 24 10682 ΑΘΗΝΑ ΤΗΛ-FAX.215 55 12 733

e-mail: povskx@gmail.com Site : http://www.povskx.gr/

22/11/2021

ΩΣ ΕΔΩ. ΟΙ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΑΡΚΕΤΑ ΜΑΤΩΣΑΜΕ

Συνάδελφοι,

Ο αέναος κύκλος της επίθεσης του εισοδήματος μας που βρισκόμαστε αντιμέτωποι τα τελευταία χρόνια οι αυτοαπασχολούμενοι και όλα τα λαϊκά στρώματα πρέπει να κλείσει εδώ!! Χρόνο με τον χρόνο, ο ένας κρατικός προϋπολογισμός μετά τον άλλο, προσθέτει επιπλέον  βάρη στις πλάτες των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, που σηκώνουμε όλο το βάρος της κρατικής στήριξης των επιχειρηματικών ομίλων. Και στη μέση, ακρίβεια και ανατιμήσεις, που έρχονται να διαμορφώσουν συνθήκες ασφυξίας για τη πλειοψηφία των αυτοαπασχολούμενων.

Όσο και να προσπαθεί η κυβέρνηση να κρύψει τις ευθύνες της για την  ακρίβεια που πλήττει όλα τα λαϊκά στρώματα τους τελευταίους μήνες πίσω από την πανδημία, εμφανίζοντάς τη μάλιστα ως προσωρινό φαινόμενο, η αλήθεια είναι ότι η ακρίβεια αποτελεί ένα ακόμα «τίμημα» που πληρώνει ο λαός στον βωμό της κερδοφορίας των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Ο πραγματικός ένοχος στις αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ και των άλλων παρόχων, κρύβεται πίσω από την ενέργεια – εμπόρευμα που οδηγούν οι πολιτικές της «απελευθέρωσης» και της «πράσινης μετάβασης» της αγοράς του ηλεκτρικού ρεύματος .

ΤΕΡΜΑ ΣΤΗ ΦΟΡΟΛΗΣΤΕΙΑ.    

ΤΩΡΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΜΑΣ

Σε αυτές τις αυξήσεις προστίθενται και οι κάθε λογής φόροι και τέλη που ανεβάζουν το λογαριασμό του ρεύματος στο θεό. Παρομοίως η υψηλή φορολογία σε βενζίνες και πετρέλαια που διαμορφώνεται στα 0,70€ και 0,41€ ανά λίτρο, αντίστοιχα ( συν 24% ΦΠΑ) είναι που οφείλεται για τις δυσθεώρητες τιμές των καυσίμων. Αν ήθελε λοιπόν η κυβέρνηση να προστατέψει τα φτωχά λαϊκά στρώματα στο κρατικό προϋπολογισμό για το 2022 δε θα υπήρχε πρόβλεψη για αύξηση 4,1 δις σε φόρους και 2 δις σε ΦΠΑ στη λαϊκή κατανάλωση.

ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ

Να σταματήσουν τώρα οι νομοθετικές παρεμβάσεις στήριξης των επιχειρηματικών ομίλων που πλαισιώνουν τον κρατικό προϋπολογισμό για το 2022. Δε θα πληρώσουμε άλλο εμείς τη κερδοφορία τους!!! Στην αύξηση αυτής της κερδοφορίας και την επιθυμία του μεγάλου κεφαλαίου να βγάλει τα σπασμένα της κρίσης οφείλονται και οι τεράστιες αυξήσεις στις πρώτες ύλες και τα είδη πρώτης ανάγκης. Οι αυτοαπασχολούμενοι απλά καλούμαστε να επιβιώσουμε σε συνθήκες οξυμένου ανταγωνισμού.

Οι μικροί επαγγελματίες όλων των κλάδων, βιοτέχνες, καταστηματάρχες, επαγγελματίες σε εστίαση βράζουμε στο ίδιο καζάνι.  Προσπαθούμε να ανταπεξέλθουμε σε πρωτόγνωρες συνθήκες, φορτωμένοι με τα βάρη που γέννησε κυβερνητική πολιτική. Αναδουλειά και lockdown, αβάσταχτη φορολογία, χρέη βουνό που λήγουν, ακρίβεια σε πρώτες ύλες, ενέργεια και είδη λαϊκής κατανάλωσης που κατατρώει ότι απέμεινε από το εισόδημα, φόβο μην αρρωστήσουμε και αναγκαστούμε να κλείσουμε και μείνουμε χωρίς εισόδημα αφού δεν υπάρχει η παραμικρή αποζημίωση.

Αντιπροσωπεία μας θα παρευρεθεί την Τετάρτη 24/11 στις 19.00 στο Μοναστηράκι στη συγκέντρωση που καλεί η ΟΒΣΑ για μέτρα προστασίας της υγείας και του εισοδήματός των μικροεπαγγελματιών.

Καλούμε τα σωματεία μας και κάθε συνάδελφο ξεχωριστά να μην αποδεχτούν αυτή τη ζοφερή κατάσταση σαν τετελεσμένη. Έχουμε οδηγό το κεντρικό σύνθημα του 51ο συνεδρίου της ομοσπονδίας μας.

ΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ

ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ

Απαιτούμε:

• Θωράκιση τώρα του δημόσιου συστήματος υγείας, μέτρα προστασίας σε μεγάλους χώρους δουλειάς, στα σχολεία και τα ΜΜΜ.

• Επιπρόσθετη οικονομική στήριξη για τους επαγγελματίες που θα πληγούν από το νέο κύμα της πανδημίας.

• Εδώ και τώρα μείωση των εξοντωτικών ποινών. Δωρεάν μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ για όλους με ευθύνη του κράτους.

• Επίδομα ειδικού σκοπού για τους αυτοαπασχολούμενους που νοσούν από κορονοϊό ή μπαίνουν σε καραντίνα.

• Διαγραφή των χρεών της επιστρεπτέας προκαταβολής στο 100% για όσους επαγγελματίες έχουν ετήσιο ατομικό εισόδημα μέχρι 12.000 ευρώ.

• Απαλλαγή και αναδρομική επιστροφή όλων των δημοτικών τελών για όλους τους μήνες που ήμασταν κλειστοί ή παραμένουμε με περιοριστικά μέτρα.

• Κρατική επιδότηση που καλύπτει πλήρως τις αυξήσεις στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος – Καμία διακοπή ρεύματος.

• Διαγραφή των χρεών που δημιουργήθηκαν στην διάρκεια της καραντίνας και διαγραφή μέρους των συσσωρευμένων χρεών των προηγούμενων χρόνων σε εφορία και τράπεζες (καταρχήν τόκοι, πρόστιμα, αλλά και το 30% του υπόλοιπου χρέους) για όσους επαγγελματίες έχουν ετήσιο ατομικό εισόδημα μέχρι 12.000 ευρώ

• Μετάθεση όλων των ρυθμίσεων για χρέη σε εφορία, τράπεζες, εισφορές για τουλάχιστον 6 μήνες

• Κάτω οι φόροι! Επιστροφή στο αφορολόγητο όριο των 12.000 ευρώ. Κατάργηση ΕΝΦΙΑ και τέλους επιτηδεύματος, μείωση ΦΠΑ και κατάργηση των έμμεσων φόρων στα είδη λαϊκής κατανάλωσης.