ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στις 6 Οκτώβρη θα ακουστεί δυνατά η φωνή των μικρών επαγγελματιών

Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη στάση της ηγεσίας του Υπουργείου Ανάπτυξης.  Χθες, Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου, με διάφορες τραγελαφικές δικαιολογίες, αρνήθηκε να συναντήσει μια μικρή έστω αντιπροσωπεία των Ομοσπονδιών, επαγγελματικών ενώσεων και συλλόγων ΕΒΕ που πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο.

Δεν περιμέναμε και κάτι διαφορετικό! Θα θέλαμε βέβαια, να μας πει από κοντά ο κος Γεωργιάδης, αυτά που διαλαλούσε μια βδομάδα πριν, ανερυθρίαστα, στα τηλεπαράθυρα που συχνάζει. 

Ότι οι «Επιχειρήσεις με 2-3 εργαζομένους στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δεν έχουν πρόσβαση στις τράπεζες. Τι να κάνουμε τώρα;», και ότι τα πολύ διαφημισμένα χρήματα του Ταμείου Ανάκαμψης, που θα περάσουν μέσα από τις τράπεζες, «θα δίνονται στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, μόνο στην περίπτωση που αυτές συγχωνεύονται». Με άλλα λόγια, αν τις εξαγοράσουν μεγαλύτερες επιχειρήσεις, όπως γίνεται στην πραγματικότητα.

Απροκάλυπτα η κυβέρνηση παραδέχεται ότι οι ανάγκες των αυτοαπασχολούμενων και των οικογενειών τους δεν χωράνε στην ανάπτυξη που διαφημίζουν. Στο όνομα δήθεν της στήριξης της μεσαίας τάξης η κυβέρνηση παίρνει μια σειρά μέτρα, που είτε αφορούν απευθείας στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους είτε πιο δυναμικές μεσαίες επιχειρήσεις.

Ο υπουργός και η Κυβέρνηση ένα πράγμα να βάλουν καλά στο μυαλό τους. Από τους μικρούς επαγγελματίες δεν μπορούν να κρυφτούν.

Στις 6 Οκτώβρη δυναμώνουμε την φωνή μας! Βγαίνουμε στο δρόμο γιατί δεν μπορούμε άλλο να μας πνίγουν τα χρέη , η ακρίβεια και η φοροληστεία που στραγγαλίζουν το εισόδημά μας.