ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΤΕΡΓΑΣΙΑΣ ΞΥΛΟΥ

ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΟΥ  24  (4ος όροφος) , 106 82 ΑΘΗΝΑ      ΤΗΛ. –   FAX. :   215 5512733

E-mail : povskx@gmail.comSite : www.povskx.gr

18/6/2021

ΚΟΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Μετά από πρωτοβουλία και αίτημα της ΠΟΒΣΚΞ και την συμμετοχή πέντε επιπλέον ομοσπονδιών, είκοσι τριών σωματείων και δυο επιτροπών αγώνα ΕΒΕ πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 17/6/2021  συνάντηση με την Γ.Γ. κοινωνικών ασφαλίσεων κα. Παυλίνα Καρασιώτου.  

Εκ μέρους των συνδικαλιστικών οργανώσεων ο πρόεδρος της ΠΟΒΣΚΞ  Δημήτρης Φλώκος παρουσίασε το διεκδικητικό πλαίσιο – αιτήματά μας όπως αυτά περιγράφονται στο  ψήφισμα – υπόμνημα που κατατέθηκε στο υπ. Εργασίας και στην Γενική Γραμματέα την Δευτέρα 14/6/2021.

Παρεμβάσεις έκαναν και οι συμμετέχοντες εκπρόσωποι, Σωτηριάδης Δημήτρης Γ.Γ ΠΟΒΣΚΞ, Κώστας Μάρκου πρόεδρος ΟΒΥΕ, Θανάσης Καλαμπαλίκης πρόεδρος ΟΒΣΑ, Βασίλης Μαμάης μέλος του προεδρείου της ΓΣΕΒΕΕ.

Η Γενική Γραμματέας μας ενημέρωσε ότι επίκεινται, μέχρι το τέλος του έτους, αλλαγές στον Ενιαίο Κανονισμό Παροχών Υγείας (ΕΚΠΥ) του ΕΟΠΥΥ. Δεσμεύτηκε ότι στο πλαίσιο των  αλλαγών αυτών θα λάβει υπόψη τα αιτήματα  του συνδικαλιστικού μας κινήματος, με κυρίαρχο την αποκατάσταση του εισοδήματός μας σε ασθένεια και ατύχημα.

Η συνάντηση αυτή είναι καρπός της δράσης των ομοσπονδιών και των σωματείων. Δεν έχουμε βέβαια αυταπάτες για την πολιτική της κυβέρνησης. Η κινητοποίησή μας όμως υποχρέωσε την κυβέρνηση να συζητήσει έστω τα δίκαια αιτήματά μας. Χρειάζεται ένταση των αγώνων, περισσότεροι φορείς να συζητήσουν και να συνυπογράψουν το πλαίσιο δράσης, να απλωθούν οι πρωτοβουλίες σε περισσότερες πόλεις. Έτσι ανοίγει ο δρόμος για κατακτήσεις, με αυτόν τον τρόπο γίνεται εφικτή η υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας. Σε αυτήν την κατεύθυνση θα κινηθούμε το επόμενο διάστημα. Η αναπλήρωση του εισοδήματος από ασθένεια και εργατικό ατύχημα, η κατάργηση της ασφαλιστικής ενημερότητας σε αυτές της περιπτώσεις, είναι υπερώριμα δικαιώματα που πρέπει να ικανοποιηθούν άμεσα.

ΠΟΒΣΚΞ     ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΏΝ ΣΩΜΑΤΕΊΩΝ ΚΑΤΕΡΓΑΣΙΑΣ ΞΥΛΟΥ  

ΟΒΣΑ           ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΏΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ             

ΟΒΥΕ          ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΥΠΟΔΗΜΑΤΟΠΟΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ                                       

ΟΕΒΒ          ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΒΕΡΟΙΑΣ

ΟΕΒΕΛ       ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΛΕΣΒΟΥ