ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΤΕΡΓΑΣΙΑΣ ΞΥΛΟΥ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ

15/9/2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΨΗΦΙΣΜΑ

  Συνάδελφοι

    Οι ανατιμήσεις σε πρώτες ύλες, τιμολόγια αλλά και είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, έρχονται να συμπιέσουν  τα ήδη μειωμένα εισοδήματά μας από τις απανωτές κρίσεις. Η κατάσταση παίρνει σοβαρές διαστάσεις για το σύνολο των αναγκών στην διαβίωση των οικογενειών μας. Βρισκόμαστε μπροστά σε παλιά και στα νέα χρέη που δημιούργησε η κυβερνητική διαχείριση της πανδημίας. Μπροστά στις πληρωμές στην εφορία, ΔΕΚΟ κτλ.  Μπροστά στα σχολεία που ανοίγουν, στη σχολική λίστα και στα φροντιστήρια. Μπροστά στις ανατιμήσεις των προϊόντων στα ράφια των σουπερμάρκετ. Μας ανησυχεί πως θα βγει ο χειμώνας που έρχεται με τους λογαριασμούς του ρεύματος να αναμένονται να πάρουν αύξηση έως και 50%. Μας εξοργίζει το γεγονός ότι την ίδια ώρα που οι μικροί βιοτέχνες πληρώνουμε ακριβά την «πράσινη ανάπτυξη», οι μεγάλες βιομηχανίες να απολαμβάνουν χαμηλότερα τιμολόγια σε ρεύμα και οι εφοπλιστές  αφορολόγητο  σε καύσιμα. Και εμάς στο βάθος να μας περιμένει ο νέος πτωχευτικός νόμος… 

Τώρα μέτρα προστασίας και ενίσχυσης του λαϊκού εισοδήματος

  Η κυβέρνηση μπορεί να πανηγυρίζει για υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης αλλά το αντίτιμο το πληρώνουμε εμείς. Όπως θεωρεί αναπόφευκτο να πνιγόμαστε ή να καιγόμαστε λόγω «κλιματικής αλλαγής», μιας και τα δημοσιονομικά δεν επιτρέπουν μέτρα προστασίας από φυσικές καταστροφές, έτσι θεωρεί και την ακρίβεια αναπόφευκτη, μιας και είναι «παράγωγο» της «μεγάλης ανάπτυξης» όπως ακούστηκε από κυβερνητικά χείλη!!!   Υπόσχεται μερική και όχι ολοκληρωτική αντιμετώπιση της ακρίβειας με «παρατηρητήρια τιμών, αντισταθμιστικά» μέτρα κτλ. Έχουμε όμως πείρα. Τα έχουμε ακούσει πολλές φορές από διαφορετικά χείλη και το αποτέλεσμα ίδιο.

Να πληρώσει το μεγάλο κεφάλαιο

  Το κράτος για τη προστασία των λαϊκών στρωμάτων σηκώνει τα χέρια ψηλά. Για την προστασία όμως της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων επιβάλουν στο άψε σβήσε νέους φόρους, κόβουν συντάξεις, συρρικνώνουν τα δημόσια συστήματα υγείας , πρόνοιας, παιδείας κλπ. Από εκεί αντλούν τα χρήματα για τις χρηματοδοτήσεις δισεκατομμυρίων που εξασφαλίζουν ο ένας πίσω από τον άλλο οι αναπτυξιακοί νόμοι για τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους. Αυτή είναι η πολυδιαφημιζόμενη επιστροφή στην ανάπτυξη. Περισσότερη ανταγωνιστική και ελεύθερη αγορά, που στο όνομά της στενάζουμε οι αυτοαπασχολούμενοι και όλα τα λαϊκά στρώματα.

Όλοι και όλες την 29/09 και ώρα 10.00 π.μ. στη παράσταση διαμαρτυρίας στο υπ. Ανάπτυξης

  Καλούμε τα σωματεία μας να εντείνουν τις επαφές τους με τους συναδέλφους, να πυκνώσουν οι γραμμές τους με νέες εγγραφές. Να πάει το μήνυμα της αγωνιστικής διεκδίκησης παντού, γιατί, η οργανωμένη επίθεση που δέχεται το εισόδημα και οι κοινωνικές μας κατακτήσεις χρειάζονται οργανωμένη απάντηση και δεν μπορεί να γίνει μέσα στους τοίχους του μαγαζιού μας. Κανείς μόνος του στον αγώνα για την απόκρουση της ακρίβειας, της προστασίας της υγείας μας και των κατακτήσεών μας.

Διεκδικούμε:

  • Φθηνότερα τιμολόγια για ηλεκτρική ενέργεια και καμιά διακοπή ρεύματος σε νοικοκυριά και μικρές επιχειρήσεις.
  • Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης. Κατάργηση έμμεσων φόρων και χαρατσιών.
  • Αναστολή κατασχέσεων και την απαγόρευση πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας. Καθιέρωση ακατάσχετου επιχειρηματικού λογαριασμού για τους α/α.