Συνάδελφοι,

ένα νέο ‘’ηλεκτροσόκ’’ περιμένει χιλιάδες επαγγελματίες και τις οικογένειες τους μαζί με τους επόμενους λογαριασμούς ρεύματος, ενώ σε αρκετούς συναδέλφους έρχονται  ακόμα ραβασάκια από τους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας που τους καλούν να επιστρέψουν μέρος από την κρατική επιδότηση στο ρεύμα των προηγούμενων μηνών.

Και όλα αυτά συμβαίνουν εν μέσω ενός εξαντλητικού πολυήμερου καύσωνα, όπου οι ανάγκες για ρεύμα είναι πολύ αυξημένες, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά, πως το νέο ενεργειακό μείγμα με την απαξίωση των εγχώριων φθηνών πηγών ενέργειας και τη χρήση ΑΠΕ, σχεδόν σε αποκλειστικότητα, έχει σαν στόχο την αύξηση των κερδών των μεγάλων ομίλων της ενέργειας  και είναι σε πλήρη αντίθεση με τις δικές μας ανάγκες για φθηνό και σύγχρονο ηλεκτρικό δίκτυο.

Αυτό ακριβώς δείχνουν και οι πολύ συχνές διακοπές ρεύματος στα σπίτια και στα μαγαζιά μας, παρά τις μεγαλοστομίες για πλεόνασμα και ρεκόρ παραγωγής ρεύματος των προηγούμενων μηνών.

Αλήθεια ποιος θα μας αποζημιώσει, αν από τις επαναλαμβανόμενες διακοπές της παροχής, πάθει βλάβη κάποιο μηχάνημα στις βιοτεχνίες μας;

Ποιος θα έχει την ευθύνη αν προκληθεί τραυματισμός από τις απότομες διακοπές των μηχανημάτων μας;

Έχουμε πλέον πείρα.

Ξέρουμε πλέον πολύ καλά, πως όλα αυτά, είναι αποτέλεσμα των πολιτικών της απελευθέρωσης της αγοράς ενέργειας, της λεγόμενης ‘’πράσινης μετάβασης’’ και του Χρηματιστηρίου της ενέργειας.

Πολιτικές της ΕΕ που εφάρμοσαν και στήριξαν όλες οι κυβερνήσεις μέχρι σήμερα, έχοντας βυθίσει βαθιά στην ενεργειακή φτώχεια τον λαό.

Δεν πέφτουμε στην παγίδα των νέων μέτρων δήθεν ανακούφισης που προσπαθούν να παρουσιάσουν  εκμαιεύοντας την κοινωνική συναίνεση.  Άλλωστε, δεν πάει πολύς καιρός, που η κυβέρνηση μας κορόιδευε διαφημίζοντας τα ‘’χρωματιστά’’ τιμολόγια ως το μέσο για να πέσουν οι τιμές.

Κανένας συμβιβασμός. Καμιά αναμονή!

Η ομοσπονδία μας θα συμμετέχει μαζί με το σωματείο Ξύλου της Αθήνας στην παράσταση διαμαρτυρίας που διοργανώνουν Ομοσπονδίες, σωματεία και άλλοι φορείς επαγγελματιών,

την Τετάρτη 24/7 στις 19.30 στο Υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος

(Λεωφόρος Μεσογείων 119, Αθήνα).

Απαιτούμε:

•Να οριστεί πλαφόν στην τιμή της κιλοβατώρας στα επίπεδα που βρίσκονταν οι τιμές πριν την ενεργειακή κρίση

•Καμία διακοπή ρεύματος σε όσους δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις υπέρογκες αυξήσεις λογαριασμούς

•Κατάργηση της έμμεσης φορολογίας στην ενέργεια. (ΦΠΑ, Ειδικοί Φόροι Κατανάλωσης κτλ.)

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Ο Πρόεδρος                                                                                Ο  Γ. Γραμματέας

Δημήτρης Φλώκος                                                                        Νίκος Γεροντής