ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

ΚΑΤΕΡΓΑΣΙΑΣ ΞΥΛΟΥ

ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΟΥ  24  (4ος όροφος) , 106 82 ΑΘΗΝΑ  ΤΗΛ.- FAX. : 215 5512733 / 6972279519

E-mail : povskx@gmail.com           Site : www.povskx.gr

Βρείτε μας στο facebook: https://www.facebook.com/profile.php?id=61556062614513

15/10/2024

Δελτίο Τύπου

Συνάδελφοι,

με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 14 Οκτωβρίου, η διαδικτυακή σύσκεψη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Βιοτεχνικών Σωματείων Κατεργασίας Ξύλου. Παρά τις δυσκολίες λόγο της ημέρας όπου αρκετοί συνάδελφοι ήταν στην εργασία τους αλλά και τον, εκ φύσεως, προβληματικό χαρακτήρα μιας διαδικτυακής σύσκεψης ο οποίος υστερεί της φυσικής παρουσίας,  συμμετείχαν αρκετοί συνάδελφοι – συνδικαλιστές από διάφορα σωματεία του κλάδου από όλη την Ελλάδα.

Τόσο στην εισήγηση όσο και στις τοποθετήσεις των συναδέλφων,  αναδείχθηκαν όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν  στην πλειοψηφία τους οι επαγγελματίες του κλάδου, όπως η εκτίναξη των φορολογικών υποχρεώσεων ύστερα και από το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, η ανεξέλεγκτη ακρίβεια στην ενέργεια, τις πρώτες ύλες, τα είδη πρώτης ανάγκης κλπ. που ροκανίζουν το εισόδημα, τα συσσωρευμένα χρέη, η απειλή των κατασχέσεων και των πλειστηριασμών, η επίθεση στο δικαίωμά για δωρεάν υγεία αλλά και τα προβλήματα των επαγγελματιών στην ασφαλιστική κάλυψη με την ανυπαρξία ρυθμίσεων που να καλύπτουν την απουσία τους από τη δουλειά στην περίπτωση ασθένειας ή ατυχήματος.

Αναδείχτηκαν ακόμα και πιο ειδικά προβλήματα ανά περιοχή, όπως οι ανύπαρκτες αποζημιώσεις από τις καταστροφικές πλημμύρες στην Θεσσαλία τον Σεπτέμβριο του 2023, με την πλειοψηφία των συναδέλφων από Καρδίτσα, Τρίκαλα, Λάρισα αλλά και Βόλο να μην έχουν λάβει ούτε καν την πρώτη αρωγή – ψίχουλα που υποσχέθηκε η κυβέρνηση.

Ταυτόχρονα, εκφράστηκε και η ανησυχία των συναδέλφων λόγω των δύο πολεμικών μετώπων σε Ουκρανία και Μέση Ανατολή, με την ενεργή συμμετοχή της χώρας μας σε αυτούς με όλους τους τρόπους, ξοδεύοντας χρήματα αλλά κυρίως βάζοντας σε κίνδυνο τον λαό μας, μετατρέποντας την χώρα μας σε στόχο αντιποίνων.  

Κλείνοντας, τονίστηκε η ανάγκη να μετατραπεί η αγανάκτηση και η απογοήτευση που υπάρχει στους επαγγελματίες του κλάδου σε αγωνιστική συλλογική δράση, παίρνοντας αποφάσεις το αμέσως επόμενο διάστημα για κατά τόπους κινητοποιήσεις,  με κοινή ημερομηνία την Τετάρτη 06 Νοεμβρίου, ως αγωνιστική απάντηση στις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού από την ΔΕΘ.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Ο Πρόεδρος                                                                                Ο  Γ. Γραμματέας

Δημήτρης Φλώκος                                                                        Νίκος Γεροντής