ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

ΚΑΤΕΡΓΑΣΙΑΣ ΞΥΛΟΥ

ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΟΥ  24  (4ος όροφος) , 106 82 ΑΘΗΝΑ  ΤΗΛ.- FAX. : 215 5512733 / 6972279519

E-mail : povskx@gmail.com           Site : www.povskx.gr

Βρείτε μας στο facebook: https://www.facebook.com/profile.php?id=61556062614513

16-10-2024

Δελτίο Τύπου

Συνάδελφοι,

πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί παράσταση διαμαρτυρίας από αντιπροσώπους ομοσπονδιών, φορέων  και σωματείων επαγγελματιών στο Υπουργείο Εργασίας, προκειμένου να απαιτήσουμε επίδομα ασθενείας για συνάδελφο επαγγελματία που βρίσκεται εδώ και 20 ημέρες στο νοσοκομείο, αλλά και για κάθε έναν από εμάς που θα αρρωστήσουμε και θα χρειαστεί να απέχουμε κάποιες μέρες από τη δουλειά μας στο μαγαζί.

Ύστερα από επιμονή, το υπουργείο τελικά μας δέχτηκε και συναντηθήκαμε με τον Γενικό Γραμματέα κο Τσαγκαρόπουλο και την Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου την κα Καρατζά, όπου τους μεταφέραμε το πρόβλημα του συναδέλφου καθώς και μια γενική εικόνα από τα προβλήματα που βιώνουν καθημερινά οι συνάδελφοι επαγγελματίες.

Η απάντηση που μας έδωσαν είναι ότι το αίτημα μας είναι δίκαιο, ότι ο κανονισμός ενοποίησης παροχών προς τους ασφαλισμένους, έχει σχεδόν ολοκληρωθεί και ότι το επόμενο διάστημα θα προχωρήσει προς την Βουλή για ψήφιση. Δεν ήταν όμως σε θέση να προσδιορίσουν ούτε το περιεχόμενο του κανονισμού, ούτε το χρόνο κατάθεσης του στη Βουλή. Εμείς μέχρι να το δούμε επιμένουμε να κρατάμε «μικρό καλάθι» μιας και για μια ακόμα φορά, έθεσαν το ζήτημα του  «κόστους» που θα έχει μια τέτοια παροχή.

Ωστόσο παραδέχτηκαν ότι οι συνεχείς πιέσεις μας , παρήγαγαν αποτέλεσμα υπέρ των επαγγελματιών, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά πως η πίεση μέσα από την οργανωμένη συλλογική δράση μπορεί να φέρει αποτελέσματα.

Αξίζει εδώ να σημειωθεί, ότι παρά την επιμονή μας να δοθεί άμεσα επίδομα ασθενείας στο συνάδελφο επαγγελματία από το Περιστέρι, γιατί η κατάσταση επείγει και δε μπορεί να περιμένει πότε και αν θα έρθει η συγκεκριμένη ρύθμιση, αρνήθηκαν, προφασιζόμενοι τη μη ύπαρξη εύκολης διαδικασίας.

Συνάδελφοι, θα συνεχίσουμε να στεκόμαστε αλληλέγγυοι δίπλα σε κάθε συνάδελφο επαγγελματία που έχει ανάγκη. Δίνουμε συνέχεια με την μεγάλη κινητοποίηση των επαγγελματιών ενάντια στον φορολογικό Νόμο – Έκτρωμα την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου.  Στην Αθήνα στις 18.30 στην πλατεία Κάνιγγος,  καλώντας τα σωματεία μας να πάρουν αποφάσεις για κατά τόπους  κινητοποιήσεις.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Ο Πρόεδρος                                                                                Ο  Γ. Γραμματέας

Δημήτρης Φλώκος                                                                        Νίκος Γεροντής