ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΩΝ

 ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΤΕΡΓΑΣΙΑΣ ΞΥΛΟΥ

 ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΟΥ 24  10682  ΑΘΗΝΑ

ΤΗΛ-FAX.215 55 12 733

e-mail: povskx@gmail.com

site:www.povskx gr

Αθήνα 19.11.16

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ

ΑΡΚΕΤΑ ΜΑΤΩΣΑΜΕ ΑΡΚΕΤΑ ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΑΓΩΝΑ

ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

ΠΕΜΠΤΗ 8 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2016 ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ.
Συνάδελφοι,

Η Ομοσπονδία μας καλεί τα σωματεία του κλάδου, τους συναδέλφους, να κλείσουν τα καταστήματά τους και να πάρουν μέρος στις απεργιακές συγκεντρώσεις των περιοχών τους την  Πέμπτη 8 Δεκέμβρη 2016.

Καλούμε ιδιαίτερα τα Δ.Σ. των Σωματείων μας  να ενημερώσουν , οργανώνοντας μέρα τη μέρα, μαγαζί το μαγαζί, εξορμήσεις και περιοδείες. Να μην υπάρξει συνάδελφος που να μην απευθυνθούμε, να μην υπάρξει συνάδελφος που ενώ υπάρχει σωματείο στον κλάδο του να αισθάνεται ότι δεν κινητοποιείται, δεν έχει συνδικαλιστική δράση και άρα δεν υπάρχει λύση και τίποτα δεν γίνεται.

Να μην υπάρξει  συνάδελφος που να μην γνωρίζει ότι υπάρχουν οι δυνάμεις και οι συμμαχίες εκείνες που και αγωνίζονται και συγκρούονται  με τα συμφέροντα των λίγων.

Να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Ο μόνος δρόμος που μας απομένει είναι του ανυποχώρητου συλλογικού αγώνα.

·         Οι υποτιθέμενες άμεσες και ρεαλιστικές λύσεις δοκιμάστηκαν και απέτυχαν.

·         Απορρίπτουμε αυταπάτες και κοροϊδίες που καλλιεργούν και στηρίζουν  οι πλειοψηφίες των τριτοβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων. Με την τακτική τους ουσιαστικά αποδέχονται τον φιλομονοπωλιακό χαρακτήρα των μέτρων και διαπραγματεύονται τον τρόπο υλοποίησής τους.

·         Επιλέγουμε τον δρόμο της κοινής δράσης και της συμμαχίας με τους εργαζόμενους, τους αγρότες τους φοιτητές και τις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών.

Διεκδικούμε άμεσα μέτρα για την ανακούφιση των συναδέλφων μας.

·         Άμεση ένταξη των α/α στο αφορολόγητο όριο. Αύξηση του στις 20.000 Ευρώ, με προσαύξηση 5.000 Ευρώ για κάθε προστατευόμενο μέλος.

·         Κάτω οι φόροι. Να καταργηθούν  οι ληστρικοί φορολογικοί νόμοι και τα χαράτσια. Να πληρώσει εδώ και τώρα το μεγάλο κεφάλαιο. Αύξηση της φορολογίας των μεγάλων επιχειρήσεων προοδευτικά στο 45%

·         Να σταματήσουν  εδώ και τώρα οι διώξεις και οι κατασχέσεις πρώτης κατοικίας, επαγγελματικού εξοπλισμού και στέγης. Άμεση διαγραφή τμήματος των χρεών, τόκων και προσαυξήσεων, ευνοϊκές ρυθμίσεις για όλους τους α/α.

·         Δωρεάν υγεία-πρόνοια, πλήρης ιατροφαρμακευτική  περίθαλψη για όλους χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Καμία πληρωμή για τις υπηρεσίες υγείας.

·         Κάτω τα χέρια από τις συντάξεις. Άμεση ανάκληση των βαρύτατων απωλειών των προηγούμενων  χρόνων και κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων που ψηφίστηκαν πρόσφατα και τα τελευταία χρόνια.

Δεν υπάρχει άλλος τρόπος  να τους σταματήσουμε.

ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

ΠΕΜΠΤΗ 8 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2016 ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                               Ο Γεν.Γραμματέας

Τζίκας  Γιάννης                                               Πάντζος  Θωμάς