Δελτίο Τύπου

 Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η κινητοποίηση που είχαν καλέσει οι ομοσπονδίες μας στο υπ. Εργασίας, για την κατοχύρωση με νόμο την προστασία του εισοδήματός του επαγγελματία  σε περίπτωση ασθένειας.

  Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με στελέχη του γραφείου της υπουργού, πήραμε τη διαβεβαίωση «ότι στο πλαίσιο του νέου κανονισμού για τις παροχές σε χρήμα του ΕΦΚΑ, που θα ολοκληρωθεί πολύ σύντομα, εξετάζονται σενάρια που θα είναι δικαιότερα για τον επαγγελματία», χωρίς όμως να μας πουν κάτι πιο συγκεκριμένο ούτε ως προς ποια είναι τα σενάρια που εξετάζονται, ούτε προς το χρονοδιάγραμμα.

  Εμείς για άλλη μια φορά και αφού εκφράσαμε τη δυσπιστία μας αφού δε πήραμε κάτι χειροπιαστό, επισημάναμε στο υπουργείο, με συγκεκριμένα παραδείγματα,  το επείγον της κατάστασης, όπως το βιώνουν εκατοντάδες συνάδελφοι, κάνοντας ξεκάθαρο ότι επιχειρήματα όπως τις ανάγκες τις οικονομίας, που για άλλη μια φορά ακούσαμε, δε θα τα ανεχτούμε.

Τα λεφτά που απαιτούνται για να ικανοποιηθούν οι λαϊκές ανάγκες να τα πάρουν από τους μεγαλοβιομήχανους, τους εφοπλιστές και τους τραπεζίτες.

  Χαιρετίζουμε όλες τις ομοσπονδίες, τα σωματεία, τις ενώσεις επαγγελματιών, που πορευόμαστε μαζί όλα αυτά τα χρόνια για να λυθεί ένα τόσο ουσιαστικό για την υγεία και την επιβίωσή μας ζήτημα.  Τα αιτήματά μας είναι υπερώριμα και απαιτούμε να ικανοποιηθούν άμεσα.

Συνεχίζουμε μέχρι τη πλήρη δικαίωσή μας.

Επόμενος σταθμός οι απεργιακές κινητοποιήσεις την 17 Απρίλη

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΤΕΡΓΑΣΙΑΣ ΞΥΛΟΥ (ΠΟΒΣΚΞ)

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ (ΟΒΣΑ)

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΥΠΟΔΗΜΑΤΟΠΟΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΟΒΥΕ)