ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΤΕΡΓΑΣΙΑΣ ΞΥΛΟΥ

ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΟΥ 24 10682 ΑΘΗΝΑ ΤΗΛ-FAX.215 55 12 733

e-mail: povskx@gmail.com Site : http://www.povskx.gr/

23/6/2022

Η ομοσπονδία μας στηρίζει την πρωτοβουλία της ΣΥΝΤΕΧΝΙΑΣ ΕΠΙΠΛΟΠΟΙΩΝ ΚΑΙ ΞΥΛΟΥΡΓΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΑΣΤΕΙΩΝ σε σχέση με τους υπέρογκους λογαριασμούς ρεύματος και την κινητοποίηση στο Υπ. Ανάπτυξης την Δευτέρα  4 Ιουλίου.

Καλούμε τα σωματεία μας να πάρουν ανάλογες πρωτοβουλίες και στις δικές τους περιοχές. Συνεδριάσεις ΔΣ, συσκέψεις, έκδοση ανακοίνωσης, παραστάσεις διαμαρτυρίας, συντονισμό με άλλους φορείς κλπ 

Συνάδελφοι

Όπως είναι γνωστό οι αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα, αλλά και συνολικά, οξύνθηκαν λόγω του πολέμου στην Ουκρανία ωστόσο εκδηλώθηκαν μήνες πριν. Αποτελούν την φυσική συνέπεια της απελευθέρωσης της αγοράς ενέργειας και των μέτρων που την συνόδευαν. Η πράσινη ανάπτυξη, ανεξάρτητα από τον ρυθμό υλοποίησης, πλάι στο εμπόριο ρύπων, το χρηματιστήριο ενέργειας κλπ μας επιβαρύνει με αμέτρητες αυξήσεις σε πολλά είδη κατανάλωσης. Ακόμα και σε αγαθά πρώτης ανάγκης  όπως και σε κάθε είδους χαράτσια.

Με τα  πρόσφατα μέτρα η κυβέρνηση δηλώνει ότι θα καλύψει το 60% των αυξήσεων, μόνο για τα οικιακά τιμολόγια και που δεν έχουν ήδη καλυφθεί.

Επίσης δηλώνει ότι από 1ης Ιουλίου θα απορροφήσει την ρήτρα αναπροσαρμογής.

Ωστόσο σύμφωνα με  δηλώσεις του υπ. Επικρατείας από την Καστοριά, από 1ης Ιουλίου η επιδότηση των νοικοκυριών θα αφορά των 85% και των επαγγελματιών το 60% της επιβάρυνσης. 

Είναι φανερό συνάδελφοι ότι οι αυξήσεις ήρθαν για να μείνουν. Τα διάφορα μέτρα δεν αφορούν την κατάργησή τους αλλά την ομαλότερη επιβολή τους και σε κάθε περίπτωση η κερδοφορία των παρόχων παραμένει. Παραμένει επίσης αυτός που θα τα πληρώσει, έστω και από άλλη τσέπη και είναι όλα τα φυσικά πρόσωπα που πληρώνουμε το 95% της φορολογίας δημιουργώντας αυτό που ονομάζουν δημοσιονομικό χώρο.

Συνάδελφοι

Χρειάζεται να εντείνουμε την προσπάθεια εναντίωσης στις πολιτικές που μας εξοντώνουν. Δεν αποκλείουμε καμία μορφή, ωστόσο το κύριο βάρος είναι η ενημέρωση και κινητοποίηση των συναδέλφων μας.  Να πυκνώσουν οι γραμμές των σωματείων.

Απαιτούμε εδώ και τώρα μέτρα για να ανασάνει ο αυτοαπασχολούμενος και μικρός επαγγελματίας:

  • -Ένταξη των αυτοαπασχολούμενων στο μέτρο επιστροφής της ενεργειακής επιβάρυνσης.
  • -Πλαφόν στην τιμή της κιλοβατώρας.
  • -Κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής χωρίς να αποζημιωθούν οι πάροχοι ενέργειας.
  • -Κατάργηση του ειδικού τέλους για τη μείωση των εκπομπών αερίων ρύπων καθώς και του χρηματιστηρίου ενέργειας.
  • -Κατάργηση της έμμεσης φορολογίας στην ενέργεια.
  • -Άμεση και πλήρη επαναλειτουργία λιγνιτικών μονάδων, χωρίς τις δεσμεύσεις του χρηματιστηρίου ρύπων.
  • -Καμία διακοπή σε όσους δεν μπορούν να ανταποκριθούν στους υπέρογκους λογαριασμούς και διαγραφή χρεών στα λαϊκά νοικοκυριά και τους επαγγελματίες.