ΣΥΝΤΕΧΝΙΑ ΕΠΙΠΛΟΠΟΙΩΝ ΚΑΙ ΞΥΛΟΥΡΓΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΑΣΤΙΩΝ

ΜΕΝΑΝΔΡΟΥ 15-17 ΑΘΗΝΑ

                                email: syntexniaepi@gmail.com  blog: https://sepxkap.wordpress.com/

ΤΗΛ.: 6972601133/6972279519

20/06/22

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ  (Νίκης 5-7, Αθήνα)

                                                             ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 29 ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΤΙΣ 09:00 π.μ.

Συνάδελφοι ,

  Η απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση του ρεύματος κατά 150% σύμφωνα  με την τράπεζα της Ελλάδας σε μία δεκαετία, καθώς επίσης και την αύξηση του κόστους της μεγαβατωρας από 55 ευρώ πέρσι τον Ιανουάριο σε 342 ευρώ φέτος.

  Πρόκειται λοιπόν για ένα έγκλημα που συντελείται χρόνια τώρα με σκοπό την αύξηση των κερδών των μονοπωλίων των παραγωγών και παρόχων ενέργειας.

  Τα μέτρα που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση του προβλήματος θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν κοροϊδία, δεδομένου της αύξησης του ρεύματος κατά 400% περίπου σε σχέση με πέρσι.

  Η κυβέρνηση διαφημίζει το ύψος των κονδυλίων για τις επιδοτήσεις αποκρύπτοντας σκόπιμα ότι τα οριζόντια αυτά μέτρα πιάνουν και τις μεγάλες επιχειρήσεις που ούτως ή άλλως έχουν διαφορετικά συμβόλαια με τους παρόχους.

  Η απόφαση της ΓΣΕΒΕΕ μαζί με οργανώσεις Καταναλωτών δεν μας βρίσκει αντίθετους, απλά θεωρούμε ότι είναι άκρως υποκριτική ,γιατί τόσα χρόνια έχουν βάλει πλάτη στις πολιτικές που οδήγησαν στη σημερινή κατάσταση και είναι τουλάχιστον ανεπαρκής ο τρόπος αντίδρασης στις απανωτές αυξήσεις των τιμολογίων ενέργειας.

  Συνάδελφοι ότι μέχρι σήμερα έχει κερδηθεί είναι αποτέλεσμα συλλογικών αγώνων. Με προσευχές και ευχολόγια δεν πρόκειται να πληρωθούν οι  λογαριασμοί.

Απαιτούμε εδώ και τώρα μέτρα για να ανασάνει ο αυτοαπασχολούμενος και μικρός επαγγελματίας:

-Ένταξη των αυτοαπασχολούμενων στο μετρό επιστροφής της ενεργειακής επιβάρυνσης.

-Πλαφόν στην τιμή της κιλοβατώρας.

-Κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής χωρίς να αποζημιωθούν οι πάροχοι ενέργειας.

-Κατάργηση του ειδικού τέλους για τη μείωση των εκπομπών αερίων ρύπων καθώς και του χρηματιστηρίου ενέργειας.

-Κατάργηση της έμμεσης φορολογίας στην ενέργεια.

-Άμεση και πλήρη επαναλειτουργία λιγνιτικών μονάδων, χωρίς τη δεσμεύσεις του χρηματιστηρίου ρύπων.

-Καμία διακοπή σε όσους δεν μπορούν να ανταποκριθούν στους υπέρογκους λογαριασμούς και διαγραφή χρεών στα λαϊκά νοικοκυριά και τους επαγγελματίες.

Τη πρωτοβουλία μας αυτή στηρίζει η Πανελλήνια ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων κατεργασίας Ξύλου όπου θα παρευρίσκεται με αντιπροσωπεία της.

Για το ΔΣ