ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΤΕΡΓΑΣΙΑΣ ΞΥΛΟΥ

ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΟΥ 24 10682 ΑΘΗΝΑ ΤΗΛ-FAX.215 55 12 733

e-mail: povskx@gmail.com Site : http://www.povskx.gr/

11/5/2022

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνάδελφοι,

     Από το 1990 και έπειτα, κάθε χρόνο, οι Ελληνικές κυβερνήσεις υπογράφουν με τις ΗΠΑ τη λεγόμενη «Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας». Από αυτή τη συμφωνία απορρέουν οι υποχρεώσεις της Ελλάδας απέναντι στις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, που μετατρέπουν τη χώρα μας σε ορμητήριο θανάτου για άλλους λαούς.

Η Συμφωνία αυτή φέτος σχεδιάζεται να γίνει πολυετής και επ αορίστου αφού μετά τη πάροδο της 5ετίας «θα παραμείνει σε ισχύ στη συνέχεια, εκτός εάν τερματιστεί από κάποιο από τα Μέρη με γραπτή ειδοποίηση προς το άλλο Μέρος δύο χρόνια πριν, διά της διπλωματικής οδού».

Θα συνεχίσει να περιλαμβάνει τη βάση της Σούδας και τις βάσεις που δημιούργησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. (Drones  στη Λάρισα, Ελικοπτέρων στο Στεφανοβίκειο, «ιπτάμενων κατασκόπων» στο Άκτιο, το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, που προορίζεται για τη συγκέντρωση ΕυρωΑτλαντικών στρατευμάτων και τη μετακίνηση τους στα Ρωσικά σύνορα, ενώ είναι γνωστό πως έχει ετοιμαστεί η υποδομή για αποθήκευση πυρηνικών στον Άραξο). Επιπλέον προβλέπεται η προέκτασή της σε οποιοδήποτε υποδομή επιλέξουν οι Νατοϊκοί.

Η ομοσπονδία μας, που επανειλημμένως έχει εκφράσει την ανησυχία της για τα θέματα αυτά και τον κίνδυνο που απορρέει για τον Ελληνικό λαό από τη συμμετοχή της χώρας μας σε πολεμικές συμμαχίες όπως αυτή του ΝΑΤΟ, δυστυχώς επιβεβαιώθηκε. Η ενεργή συμμετοχή της χώρας μας  στον Ουκρανικό πόλεμο με αποστολή πολεμικού υλικού αλλά και με ένοπλα τμήματα να προετοιμάζονται, μόνο κινδύνους μπορούν να προμηνύουν  για τον Ελληνικό λαό.

  Οι εμποροβιοτέχνες και όλα τα φτωχά λαϊκά στρώματα δεν έχουμε τίποτα καλό να περιμένουμε από τη «γεωστρατηγική αναβάθμιση» της χώρας, ο μόνος λόγος είναι η εύρεση νέων πεδίων κερδοφορίας για τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους.

Ανταποκρινόμαστε στο κάλεσμα της Επιτροπής Αγώνα ενάντια στην ΕλληνοΑμερικανική Συμφωνία για τις Στρατιωτικές Βάσεις και την Πέμπτη 12 του Μάη στις 19.00 αντιπροσωπία μας θα βρεθεί στα Προπύλαια  στο αντιπολεμικό συλλαλητήριο που διοργανώνει.

ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ

Απαιτούμε:

  • Να καταγγελθεί η Ελληνο-Αμερικάνικη “Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας”.
  • Να κλείσει η βάση της Σούδας και οι άλλες ΑμερικανοΝΑΤΟϊκές στρατιωτικές βάσεις.
  • Καμία συμμετοχή των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων σε ιμπεριαλιστικές αποστολές στο εξωτερικό.
  • Αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ