ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

ΚΑΤΕΡΓΑΣΙΑΣ ΞΥΛΟΥ

ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΟΥ  24  (4ος όροφος) , 106 82 ΑΘΗΝΑ      ΤΗΛ. –   FAX. :   215 5512733 6972279519

E-mail : povskx@gmail.com           Site : www.povskx.gr

20/4/2022

1ηΜάη 10.30 π.μ. στο Σύνταγμα και σε κάθε κινητοποίηση σε όλη τη  χώρα.

Συνάδελφοι,

Η 1η του Μάη,  η ημέρα  που το συνδικαλιστικό κίνημα ανά τον κόσμο τιμά τους νεκρούς που έδωσε στον αγώνα για μια καλύτερη ζωή χωρίς διακρίσεις, εκμετάλλευση , πολέμους, φτώχια και προσφυγιά, φέτος κάτω από τη σκιά του πολέμου στην Ουκρανία, αποκτά ιδιαίτερη σημασία.

 Ένας πόλεμος που είναι  συνέπεια των οξύτατων ανταγωνισμών ανάμεσα σε ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ και Ρωσία. Ανταγωνισμοί που προϋπήρχαν πολύ πριν τον πόλεμο και θα συνεχίσουν να υπάρχουν ακόμα και αν αύριο σιγήσουν τα όπλα. Οι βλέψεις των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων για νέα πεδία κερδοφορίας, αλλά και οι σχεδιασμοί τους για την δική τους επικράτησηέναντι των ανταγωνιστών τους θα συνεχίσουν να υπάρχουν.

  Η κυβέρνηση της ΝΔ, όπως και όλες οι προηγούμενες, συμμετέχει ενεργά στους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ βάζοντας σε τεράστιους κινδύνους το λαό μας. Από διευκολύνσεις των στρατιωτικών αποστολών, μέχρι και το κακοστημένο σώου στο Ελληνικό κοινοβούλιο. Με τους παρευρισκόμενους βουλευτές να χειροκροτούν Ουκρανούς φασίστες, προκαλώντας αηδία σε ένα λαό που δεν ξεχνά τις θηριωδίες των Ναζί στον Β΄ παγκόσμιο πόλεμο. Ντροπή τους!!!

Εδώ και τώρα πρέπει να δυναμώσει ο αγώνας για:

  • Καμιά συμμετοχή στον πόλεμο με οποιοδήποτε πρόσχημα και με οποιοδήποτε τρόπο, με πολεμικό υλικό, με στρατιωτικά μέσα, με εκστρατευτικό σώμα.
  • Να μην χρησιμοποιηθεί το ελληνικό έδαφος για τα σχέδια των μακελάρηδων.
  • Να κλείσουν τώρα όλες οι αμερικανοΝΑΤΟϊκές στρατιωτικές βάσεις στη χώρα.

Συνεχίζουμε δυναμικά με όλο το λαό !

Συνάδελφοι,

Σας καλούμε να πάρετε μέρος στις πρωτομαγιάτικες κινητοποιήσεις.Μαζί με άλλες ενώσεις και σωματεία εμποροβιοτεχνών, με εργατικά σωματεία και άλλους φορείς. Μαζί με τους εργαζόμενους και την φτωχή αγροτιά βιώσαμε την δεκαετή οικονομική κρίση, την πανδημία, την ακρίβεια και τώρα ο πόλεμος που βρίσκεται σε εξέλιξη και επιδεινώνει μια έτσι κι’ αλλιώς άσχημη κατάσταση. Μαζί θα συνεχίσουμε τον αγώνα!!

Δεν μας ξεγελούν τα μέτρα που εξαγγέλλει η κυβέρνηση καθώς αυτά έχουν εξανεμισθεί πριν καν εφαρμοστούν. Τα όποια σκαμπανεβάσματα στη δουλειά μας δεν αναιρούν τα  προβλήματα που δημιουργήθηκαν. Δεν αντιμετωπίζουν την ακρίβεια στα υλικά, τα λειτουργικά έξοδα της επιχείρησής μας και στη διαβίωση της οικογένειάς μας. Υπάρχει άλλωστε πλούσια πείρα. Ψίχουλα για εργαζόμενους και αυτοαπασχολούμενους,  χοντρά πακέτα για τα μονοπώλια (ταμείο ανάκαμψης, νέος αναπτυξιακός νόμος, φοροαπαλλαγές κτλ.).

Την ίδια στιγμή οι επιχειρηματικοί όμιλοι αναδιατάσσουν τις δυνάμεις τους. Βρίσκουν για άλλη μια φορά ευκαιρίες μέσα στην φωτιά του πολέμου και σίγουρα στα αποκαΐδια του… Η απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας, η πράσινη ανάπτυξη, η διαφοροποίηση των πηγών ενέργειας, η απεξάρτηση από το Ρωσικό φυσικό αέριο κλπ. βρίσκονταν στην ημερήσια διάταξη καιρό πριν. Η βιαιότητα του πολέμου δεν αλλάζει τις επιδιώξεις τους, τις επιταχύνει, καλώντας μας να πληρώσουμε για άλλη μια φορά το μάρμαρο.

Συνάδελφοι,

  Η εργατική πρωτομαγιά διδάσκει ότι τίποτα δε χαρίστηκε ποτέ αλλά κερδήθηκε με αγώνες και θυσίες. Σήμερα περισσότερο παρά ποτέ χρειάζεται να δυναμώσουμε τα σωματεία μας, να προβάλουμε τις διεκδικήσεις μας με βάση τις δικές μας ανάγκες. Δεν μπορεί τα λαϊκά στρώματα να πληρώνουμε το 95% των φόρων και να καλούμαστε να  ξαναπληρώσουμε  για  να βρούμε την υγειά μας, τις σπουδές των παιδιών μας. Να τσουρουφλιζόμαστε από τους λογαριασμούς ρεύματος, να περικόπτουμε από τις ανάγκες της διαβίωσής μας.

Φτάνει πια ως εδώ, ξέρουμε πολύ καλά  ότι δεν θα μας χαρίσει κανείς τίποτα.

Η συλλογική πάλη και η αλληλεγγύη είναι τα όπλα μας.

Απαιτούμε:

  • Πλαφόν στην τιμή της κιλοβατώρας και του ρεύματος. Κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής, και των χρεώσεων για ΑΠΕ. Απαγόρευση των διακοπών.
  • Κατάργηση των ΦΠΑ και ΕΦΚ στα καύσιμα και συνολικά στην ενέργεια.
  • Διαγραφή των χρεών της επιστρεπτέας προκαταβολής, τόκων και προστίμων, 30% των υπόλοιπων χρεών στην εφορία και τις τράπεζες
  • Επιστροφή στο αφορολόγητο όριο των 12.000 ευρώ. Κατάργηση ΕΝΦΙΑ και τέλους επιτηδεύματος, μείωση ΦΠΑ και κατάργηση των έμμεσων φόρων στα είδη λαϊκής κατανάλωσης και τα καύσιμα. Επιδότηση στο ύψος των αυξήσεων στην ενέργεια.
  • Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.
  • Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και γενναία μείωση των δημοτικών τελών
  • Όχι στις κατασχέσεις και στους πλειστηριασμούς για τις μικροεπιχειρήσεις και λαϊκά νοικοκυριά.

Όλοι στις πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις!!