ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΤΕΡΓΑΣΙΑΣ ΞΥΛΟΥ

ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΟΥ 24 10682 ΑΘΗΝΑ ΤΗΛ-FAX.215 55 12 733

e-mail: povskx@gmail.com Site : http://www.povskx.gr/

31/8/2021

Συνάδελφοι

 το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης της Ν.Δ αποτελεί συνέχεια και κλιμάκωση της αντιασφαλιστικής νομοθεσίας που εξελίσσεται εδώ και τρεις δεκαετίες και υλοποιείται διαδοχικά από όλες τις κυβερνήσεις. Με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, από 1.1.2022, γίνεται υποχρεωτική η ένταξη των επαγγελματιών στο νέο σύστημα της επικουρικής Ασφάλισης με αποτέλεσμα να αυξάνεται το ποσό των ασφαλιστικών  εισφορών των επαγγελματιών, κλιμακώνεται η επίθεση στα κοινωνικοασφαλιστικά μας δικαιώματα και θέτει στη λοταρία του χρηματιστηριακού τζόγου τις εισφορές μας στο επικουρικό ταμείο.

Η λογιστική-οικονομικο-διαχειριστική λογική, που αντιμετωπίζει την κοινωνική ασφάλιση ως κόστος πρέπει να απορριφθεί κατηγορηματικά από τους αυτοαπασχολούμενους  και τους ασφαλισμένους. Το ζήτημα της κοινωνικής ασφάλισης αποτελεί δικαίωμα για κάθε αυτοαπασχολούμενο,  αποτελεί δίχτυ προστασίας απέναντι στο σύστημα που επιδεινώνει καθημερινά τη ζωή του και εντατικοποιεί την εργασία του, επιβαρύνει την υγεία του,  έχει βάλει τις βάσεις για εργασία μέχρι τα βαθιά γεράματα. Σήμερα, να απαιτήσουμε ενιαίο υποχρεωτικό αποκλειστικά δημόσιο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, που θα εξασφαλίζει συντάξεις και παροχές για όλους, αντίστοιχες των λαϊκών αναγκών. Σε ενιαίο μέτωπο να δώσουμε τη μάχη για να διασωθεί ο θεσμός της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης, αλλά και να βελτιωθεί, για να στηρίζει ουσιαστικά τα κοινωνικά δικαιώματα της λαϊκής οικογένειαςΗ κοινωνική ασφάλιση πρέπει να είναι υποχρεωτική, καθολική και να ανήκει στην ευθύνη του κράτους. Έτσι μόνο θα μπορεί να προσφέρει αξιοπρεπείς συντάξεις, δωρεάν ανθρώπινη περίθαλψη και επαρκείς παροχές πρόνοιας.

Συνάδελφοι,

   Καταδικάζουμε τους αντιλαϊκούς, αντιασφαλιστικούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης. Υποδεχόμαστε τη νέα σεζόν αισιόδοξοι για την ικανοποίηση των αιτημάτων μας. Εξοπλισμένοι με την πείρα των αγώνων των προηγούμενων χρόνων πιο δυναμικά και πιο μαζικά διεκδικούμε δημόσιο, υποχρεωτικό για όλους, σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, που περιλαμβάνει το σύνολο των συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων, τις αναγκαίες υπηρεσίες ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, προνοίας, με αναβαθμισμένες παροχές για το σύνολο των αυτοαπασχολούμενων συνολικά των λαϊκών στρωμάτων και των παιδιών τους.  Με πλήρη αποζημίωση από την πρώτη μέρα, και όχι μετά από 30 μέρες, σε περίπτωση ατυχήματος κατά την εργασία, και για όλο το χρονικό διάστημα που απαιτείται μέχρι την πλήρη αποκατάσταση της υγείας. Όπως και πλήρη αποζημίωση από την πρώτη μέρα σε περίπτωση ασθένειας, όταν απαιτείται η απουσία από την εργασία, που δεν υπάρχει σήμερα για τους αυτοαπασχολουμένους, και για όλο το χρονικό διάστημα μέχρι την πλήρη αποκατάσταση της υγείας.

Καλούμε τα σωματεία μας να πάρουν μέρος στις κατά τόπους αγωνιστικές πρωτοβουλίες κατά του νομοσχεδίου.