ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

ΚΑΤΕΡΓΑΣΙΑΣ ΞΥΛΟΥ

ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΟΥ  24  (4ος όροφος) , 106 82 ΑΘΗΝΑ      ΤΗΛ. –   FAX. :   215 5512733 6972279519

E-mail : povskx@gmail.comSite : www.povskx.gr

14/2/2022

Σε λίγες μέρες συμπληρώνονται δύο χρόνια πανδημίας. Οι νεκροί στην χώρα μας αγγίζουν τις 25.000. Η συρρίκνωση των εισοδημάτων μας από την ακρίβεια και την αναδουλειά όπως και η ανασφάλεια για το μέλλον μας μεγαλώνει. Οι έκτακτες συνθήκες που μας λένε ότι ζούμε, κοντεύουν να γίνουν μόνιμες και οι υποκριτικές συγγνώμες τους δεν γεμίζουν το τραπέζι της οικογένειας, ενώ δύσκολα εξασφαλίζουν ακόμα και ράντζο σε διάδρομο νοσοκομείου.

Όχι άλλη αναμονή! Διεκδικούμε δυναμικά την προστασία της υγείας μας, του εισοδήματός μας, της ζωής μας.

Συνάδελφοι

Οι δηλώσεις των τελευταίων ημερών τόσο του πρωθυπουργού όσο και του υπουργού Ανάπτυξης, ότι “δε μπορούμε να εκτροχιάσουμε τον προϋπολογισμό” και να “ρίξουμε τη χώρα στα βράχια”, είναι πρόκληση για όλους τους μικροεπαγγελματίες και τους εργαζόμενους, γιατί γίνονται την ώρα που δισεκατομμύρια εκταμιεύονται σε μπίζνες πράσινες, ψηφιακές μέσω του νέου Αναπτυξιακού Νόμου, των πακέτων του Ταμείου Ανάκαμψης. Χρήματα δικά μας, από τη δουλειά και τον ιδρώτα μας, καθώς το 95% των 50 δις των φορολογικών εσόδων πάλι τα λαϊκά στρώματα καλούνται να τα πληρώσουν. Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά πως “ανάπτυξη για όλους” ούτε υπήρξε, ούτε πρόκειται να υπάρξει.

Τα διάφορα μέτρα στήριξης που πάρθηκαν το προηγούμενο διάστημα για τους αυτοαπασχολούμενους, απλώς μετατόπισαν μέρος του προβλήματος για αργότερα. Τώρα, μέσα σε συνθήκες αφόρητης ακρίβειας, με αυξήσεις από 30% έως και 100% στις τιμές στο σύνολο των προϊόντων που χρησιμοποιούμε στη δουλειά μας, με τους λογαριασμούς ρεύματος και φυσικού αερίου να τρομοκρατούν, εξανεμίζεται το ήδη μειωμένο εισόδημά μας, μειώνεται διαρκώς η δυνατότητα να ανταποκρινόμαστε στα πάγια έξοδα των μαγαζιών μας και στις ανάγκες του οικογενειακού προϋπολογισμού, στο κόστος για το σούπερ μάρκετ κλπ. Και σε αυτή τη φάση μας καλούν να ξεπληρώσουμε τα χρέη. Διατηρούν την άδικη φορολόγησή μας από το πρώτο ευρώ , ο ΕΝΦΙΑ, το τέλος επιτηδεύματος κλπ.

Την ίδια στιγμή παραμένουν οι τραγικές επιπτώσεις της πανδημίας και των πολιτικών που τη συνόδευσαν, οι τραγικές ελλείψεις σε υποδομές, ιατρικό-νοσηλευτικό προσωπικό, η αντιμετώπιση της υγείας μας ως εμπόρευμα, που πηγαίνει χέρι χέρι με την παραπλανητική υπερπροβολή της “ατομικής ευθύνης” για να κρύψουν τις μεγάλες ευθύνες τους για την εγκληματική κυβερνητική διαχείριση αυτών των δύο χρόνων και την εφαρμογή πολιτικών ενάντια στην πλειοψηφία του λαού για την υγεία, το εισόδημά, ακόμα και για την προστασία μας από φυσικά φαινόμενα.

Συνάδελφοι

Δεν αρκεί η αγανάκτηση, δεν προσφέρει τίποτα η απογοήτευση. Οι κοινωνικοί διάλογοι αποδείχτηκαν δούρειος ίππος για τα δικαιώματά μας. Κάθε βήμα για την ανάπτυξη που μας υπόσχονται είναι ναρκοθετημένο από τις πολιτικές των κυβερνήσεων και της ΕΕ που είναι ταγμένες στην κερδοφορία των μονοπωλιακών ομίλων. Είναι μονόδρομος για τις ανάγκες μας η σύγκρουση με τη λογική της ανταγωνιστικότητας που μας οδηγεί σε ατέλειωτες ώρες δουλειάς. Όσο μόχθο και εάν καταθέσουμε προσωπικά πάνω στο πάγκο δεν αρκούν, αν δεν αλλάξουν οι πολιτικές που μας εξοντώνουν.

Αρκετά παζαρέψαμε τα δικαιώματα και τις ανάγκες μας! Για εμάς ανάπτυξη σημαίνει.

Να έχουμε εισόδημα ικανό να θρέψουμε την οικογένειά μας.

-Δημόσια δωρεάν υγεία, για να μας γιατρεύει όταν αρρωσταίνουμε, με βάση τις σύγχρονες εξελίξεις της επιστήμης.

-Δημόσια και δωρεάν παιδεία, ικανή να προικίσει τα παιδιά μας με το σημερινό πολύπλευρο επίπεδο γνώσεων.

-Σύνταξη επαρκή για να ζούμε με αξιοπρέπεια.

-Προστασία από τους χιονιάδες, τις πλημμύρες, τις πυρκαγιές, του σεισμούς, και ότι άλλο προκύψει, με βάση τις σύγχρονες, τεράστιες δυνατότητες της επιστήμης και της τεχνικής  και χωρίς τη βάρβαρη λογική κόστους οφέλους που εφαρμόζουν ΕΕ και κυβερνήσεις.

Όλοι μαζί οι μικροί επαγγελματίες όλων των κλάδων, βιοτέχνες, καταστηματάρχες, επαγγελματίες συνεχίζουμε πιο δυναμικά, μαζικοποιούμε τον αγώνα! Δυναμώνουμε τα σωματεία μας! Ενώνουμε τις φωνές μας με τους μισθωτούς που αγωνίζονται για τη δουλειά και το μεροκάματό τους, με τους αγρότες που παλεύουν στα μπλόκα για την επιβίωσή τους.

Διεκδικούμε την άμεση υλοποίηση των παρακάτω δίκαιων αιτημάτων μας, πρώτα και κύρια για όσους τα έχουν περισσότερο ανάγκη, αυτούς που έχουν μικρότερα εισοδήματα.

  • Επιπρόσθετη οικονομική στήριξη για τους επαγγελματίες που πλήττονται λόγω πανδημίας. Επίδομα ειδικού σκοπού για τους αυτοαπασχολούμενους που νοσούν από κορονοϊό ή μπαίνουν σε καραντίνα.
  • Κρατική επιδότηση που καλύπτει πλήρως τις αυξήσεις στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος. Καμία διακοπή ρεύματος.
  • Επιστροφή στο αφορολόγητο όριο των 12.000 ευρώ. Κατάργηση ΕΝΦΙΑ και τέλους επιτηδεύματος, μείωση ΦΠΑ και κατάργηση των έμμεσων φόρων στα είδη λαϊκής κατανάλωσης και τα καύσιμα. Επιβολή προοδευτικής φορολόγησης ανάλογα με το εισόδημα έως 45% στους επιχειρηματικούς ομίλους, για να πληρώσουν αυτοί που πραγματικά θησαυρίζουν στις πλάτες μας.
  • Διαγραφή των χρεών της επιστρεπτέας προκαταβολής. Διαγραφή τόκων και προστίμων και του 30% των υπόλοιπων χρεών σε εφορία και τράπεζες
  • Κρατική χρηματοδότηση για τη στήριξη του δημόσιου συστήματος Υγείας, επίταξη του ιδιωτικού τομέα της Υγείας.

Δίνουμε το αγωνιστικό παρόν στο Σύνταγμα, το Σάββατο 26 Φλεβάρη, στις 12 μμ., στα 2 χρόνια από τον εντοπισμό του πρώτου κρούσματος κορονοϊού στην Ελλάδα.

Δυναμώνουμε την λειτουργία των σωματείων μας, συντονιζόμαστε με όσους άλλους βιώνουν την ακρίβεια, τα χρέη, τα προβλήματα στην υγεία, την παιδεία κλπ στο πετσί τους.  Οργανώνουμε την αντίστασή μας σε κάθε πόλη.