ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

ΚΑΤΕΡΓΑΣΙΑΣ ΞΥΛΟΥ

ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΟΥ  24  (4ος όροφος) , 106 82 ΑΘΗΝΑ      ΤΗΛ. –   FAX. :   215 5512733 6972279519

E-mail : povskx@gmail.comSite : www.povskx.gr

17/3/2022

Δελτίο τύπου

Η Ομοσπονδία μας καταγγέλλει την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Στεκόμαστε στο πλευρό του Ουκρανικού λαού, του λαού της Ρωσίας και στους λαούς της περιοχής που έχουν κάθε δικαίωμα να ζήσουν ειρηνικά. 

Ένας ακόμα πόλεμος που με χιλιοειπωμένα προσχήματα για άλλη μια φορά επιδιώκουν να κρύψουν τις πραγματικές επιδιώξεις που δεν είναι άλλες από τα γεωπολιτικά συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων του κάθε κράτους. Αυτοί που σήμερα δήθεν υπερασπίζονται την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας, ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ, είναι αυτοί που στο όνομα της αυτοδιάθεσης των λαών διαμέλισαν την Γιουγκοσλαβία…

Οι ανταγωνισμοί για τις πλουτοπαραγωγικές πηγές και τους δρόμους μεταφοράς εμπορευμάτων, όταν δεν λύνονται στο τραπέζι της μοιρασιάς, αργά ή γρήγορα καταλήγουν σε πολεμικές συγκρούσεις. Η περικύκλωση της Ρωσίας, που βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και χρόνια, και με την ενεργή συμμετοχή της χώρας μας, ήταν αναμενόμενο να οδηγήσει και σε όξυνση της κατάστασης.

Στον ανταγωνισμό ΗΠΑ ΝΑΤΟ ΕΕ με την Ρωσία η κάθε πλευρά θέλει κερδισμένους τους δικούς της επιχειρηματικούς ομίλους και όχι τους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς επαγγελματίες, που δεν έχουμε κανένα συμφέρον από τους πολέμους.

Οι Λαοί πληρώνουμε ήδη, με τα διαλυμένα συστήματα υγείας, την ακρίβεια, το άγχος για την επόμενη μέρα στην δουλειά μας, στην οικογένειά μας κλπ

Λέμε όχι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο!

Μόνο η λαϊκή κινητοποίηση μπορεί να προστατεύσει τον λαό μας και να συμβάλει ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την πραγματική ειρήνη, τη φιλία, την αλληλεγγύη, τις σχέσεις αμοιβαίου οφέλους με άλλους λαούς!

Απαιτούμε την απεμπλοκή της Ελλάδα από τους επικίνδυνους σχεδιασμούς, καμιά αποστολή στρατιωτικού υλικού και κανένας Έλληνας στρατιωτικός έξω από τα σύνορα και στην Ουκρανία, να κλείσουν όλες οι αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις στη χώρα.

Το ΔΣ