ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΤΕΡΓΑΣΙΑΣ ΞΥΛΟΥ

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2023

 Δευτέρα 11.00 π.μ. στο Σύνταγμα και σε κάθε κινητοποίηση σε όλη τη  χώρα.

Συνάδελφοι,

την 1η του Μάη, οι επαγγελματίες του κλάδου ενώνουμε τις φωνές μας μαζί με όλους τους μικρούς επαγγελματίες , την μικρομεσαία αγροτιά, τους εργαζόμενους, στην χώρα μας αλλά και σε όλον τον κόσμο. Αγωνιζόμαστε από κοινού για να έχουμε δουλειά, ελεύθερο χρόνο, δωρεάν σύγχρονες δημόσιες υπηρεσίες παιδείας, υγείας πρόνοιας, κοινωνική ασφάλιση για όλους, συντάξεις που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες και τους κόπους μιας ζωής, καλύτερη ζωή για μας και τα παιδιά μας, ενάντια στα μονοπώλια, την ΕΕ και τις κυβερνήσεις τους.

Τιμάμε  τους νεκρούς της ηρωικής πρωτομαγιάς και διδασκόμαστε από αυτήν πως ο μόνος  δρόμος για μια καλύτερη ζωή περνάει μέσα από την συσπείρωση στα σωματεία μας. Μόνο μέσα από την οργανωμένη πάλη μπορούμε να γίνουμε πιο δυνατοί, να βάλουμε εμπόδια στις πολιτικές που μας θεωρούν ‘’διαρθρωτικό πρόβλημα’’ και να αποσπάσουμε κατακτήσεις.

Παράδειγμα οι χιλιάδες λαού που βγήκαν στους δρόμους οργανωμένα με τα σωματεία τους στις τελευταίες κινητοποιήσεις, με αφορμή το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη όπου κατάφεραν να αναδείξουν τον πραγματικό ένοχο που δεν είναι άλλος από τις εγκληματικές πολιτικές που βάζουν τις ζωές μας στην ζυγαριά του κόστους – οφέλους.

Το ζούμε καθημερινά με την ενέργεια και την ακρίβεια που συνεχίζει να κατατρώει το οικογενειακό μας εισόδημα και βάζει σε κίνδυνο τα μαγαζιά μας λόγο του υψηλού κόστους, στο όνομα της λεγομένης πράσινης μετάβασης αλλά και της επικίνδυνης εμπλοκής της χώρας μας στον πόλεμο της Ουκρανίας, την στιγμή που οι κολοσσοί σε ενέργεια και τρόφιμα θησαυρίζουν.

Το ζήσαμε την περίοδο της πανδημίας όπου οι πολιτικές των lockdown και των επιδοτήσεων ψίχουλα για τα μαγαζιά μας προτιμήθηκαν λόγο χαμηλότερου κόστους από ένα σύγχρονο θωρακισμένο δημόσιο σύστημα υγείας, ενώ την ίδια στιγμή μπούκωναν με πακτωλό χρημάτων τα μεγάλα μονοπώλια και τα ιδιωτικά θεραπευτήρια, με αποτέλεσμα εκατόμβες νεκρών και χιλιάδες επαγγελματίες να συσσωρεύουν χρέη.

Έχουμε πλέον πείρα, καιρός να βγάλουμε συμπεράσματα

Δεν μας ξεγελούν τα μέτρα που εξαγγέλλουν στις προεκλογικές τους δεσμεύσεις όλοι όσοι μας οδήγησαν στη σημερινή κατάσταση. Υπάρχει άλλωστε πλούσια πείρα. Τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν, τα χρέη, η ακρίβεια στα υλικά, τα λειτουργικά έξοδα της επιχείρησής μας και στη διαβίωση της οικογένειάς μας, δε μπορούν να αντιμετωπιστούν με τα σκαμπανεβάσματα της δουλειά μας.

Ψίχουλα για εργαζόμενους και αυτοαπασχολούμενους,  χοντρά πακέτα για τα μονοπώλια (ταμείο ανάκαμψης, νέος αναπτυξιακός νόμος, φοροαπαλλαγές κτλ.). Οι πολιτικές αυτές έχουν τις υπογραφές όλων των κυβερνήσεων των τελευταίων χρόνων.

Φτάνει πια ως εδώ, ξέρουμε πολύ καλά  ότι δεν θα μας χαρίσει κανείς τίποτα.

Γυρνάμε τη πλάτη στα κάλπικα προεκλογικά διλλήματα του κάθε επίδοξου «σωτήρα». Τα κόμματα που κυβέρνησαν συναινούν στη κεντρική πολιτική που κρίνει το μέλλον της οικονομίας της χώρας. Τις ίδιες πολιτικές πρόκειται να εφαρμόσει όποια κυβέρνηση προκύψει την επόμενη των εκλογών. Ανεξαρτήτως σύνθεσης.

Απορρίπτουμε τον χρεωκοπημένο συνδικαλισμό της διαβούλευσης και αναμονής των συνδικαλιστικών ηγεσιών της ΓΣΕΒΕΕ.

Δυναμώνουμε τη πάλη μας:

Απέναντι σε πλειστηριασμούς και κατασχέσεις.

Απέναντι στη φοροληστεία, στην ακρίβεια, στην ενεργειακή φτώχεια.

Απέναντι στην εγκληματική πολίτική κυβερνήσεων και ΕΕ που βλέπουν τη προστασία του λαού από φυσικές καταστροφές, αλλά και τις ασφαλείς συγκοινωνίες ως κόστος.

Η συλλογική πάλη και η αλληλεγγύη είναι τα όπλα μας.

Όλοι στις πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις!!

23/04/2023

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Ο Πρόεδρος                                                                                Ο  Γ. Γραμματέας

Δημήτρης Φλώκος                                                                        Νίκος Γεροντής