ΣΥΝΤΕΧΝΙΑ ΕΠΙΠΛΟΠΟΙΩΝ ΚΑΙ ΞΥΛΟΥΡΓΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΑΣΤΙΩΝ

                                                                         Αθήνα 24/08/2023

Ανακοίνωση

Συνάδελφοι,

 Η κυβέρνηση όπως μας έχει συνηθίσει κάθε χρονιά στις πυρκαγιές, έτσι και φέτος, ρίχνει την ευθύνη στην κλιματική αλλαγή και οπουδήποτε αλλού προκειμένου να αποτινάξει τις ευθύνες από πάνω της. Το έργο που βλέπουμε για άλλη μια χρονιά από την αρχή της αντιπυρικής περιόδου δεν είναι πρώτης προβολής αλλά χιλιοπαιγμένο.

  Πυρκαγιές σε Νέα Αγχίαλο, στη Ρόδο ,στην Κέρκυρα και αυτές τις μέρες στην Αλεξανδρούπολη τη Βοιωτία την Ανατολική στερεά και την Εύβοια, στην Αττική. Εκρήξεις πυρομαχικών κοντά σε κατοικημένες περιοχές. Καταστροφή δασικών εκτάσεων, χιλιάδων στρεμμάτων. στο Πάνειο όρος σε περιοχές από τα Δερβενοχώρια μέχρι τη Μάντρα και από τη Μαγούλα μέχρι τη Νέα Πέραμο. Σε περιοχές δηλαδή που υπάρχουν εκατοντάδες εργασιακοί χώροι και συγκεντρώνονται χιλιάδες εργαζόμενοι.

  Οι εικόνες των πυρκαγιών να μπαίνουν σε κατοικημένες περιοχές και να καίνε λαϊκές περιουσίες επαναλαμβάνονται. Το περίφημο 112 δεν στάθηκε ικανό να σώσει τη ζωή 27 συνανθρώπων μας. Αν κάτι είναι που μένει από τις φετινές πυρκαγιές και όλων των προηγούμενων χρόνων είναι ότι το επιτελικό κράτος δείχνει ικανότατο στο να εξυπηρετεί τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων την ίδια στιγμή που δείχνει παγερά αδιάφορο για θέματα πυρκαγιών, σεισμών, πλημμυρών και γενικά φυσικών καταστροφών.  Η ακολουθούμενη πολιτική που βάζει στη ζυγαριά το κόστος και το όφελος είναι αυτή που διαπνέει κάθε ενέργεια της κυβερνητικής πολιτικής.

  Αυτή η πολιτική έχει αφήσει υποστελεχωμένες τις πυροσβεστικές υπηρεσίες, συνεχίζει να εφαρμόζει τις ελαστικές σχέσεις εργασίας του εποχικού πυροσβέστη, αφήνει την πυροσβεστική υπηρεσία να δίνει τη μάχη με απαρχαιωμένα μέσα και με ελλιπής συντήρηση. Αυτή την πολιτική που αφήνει τη Πάρνηθα με 0 δασεργάτες και 7 δασοφύλακες για τη φροντίδα 350.000 στρεμμάτων, στηρίζει η Περιφέρεια Αττικής και οι δημοτικές αρχές στην Αττική. Και τώρα για άλλη μια φορά η Πάρνηθα καίγεται.

 Το σωματείο μας ανταποκρινόμενο στο κάλεσμα μαζικών φορέων και συλλόγων επαγγελματιών δίνει το παρών στην κινητοποίηση γιατί μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό.

ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΣΤΙΣ 19:30 ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ.

Για το ΔΣ

Ο πρόεδρος                                                                            ο Γεν.Γραμματέας

Χαραλαμπίδης Γιώργος                                                            Φλώκος Δημήτρης