Δελτίο τύπου

                                                                                                                            14/06/2023

Συνάδελφοι,

 το ΔΣ της ομοσπονδίας μας εκφράζει την θλίψη αλλά και την οργή του για  το νέο πολύνεκρο ναυάγιο στα ανοιχτά της Πύλου. Για μια ακόμη φορά γινόμαστε μάρτυρες ενός ακόμα προδιαγεγραμμένου εγκλήματος στην θάλασσα της μεσογείου, με χιλιάδες ξεριζωμένους πρόσφυγες και μετανάστες, θύματα των πολεμικών επεμβάσεων ανά την υφήλιο, που στόχο έχουν την καταλήστευση του πλούτου στις χώρες τους.

Ένα έγκλημα που έχει την υπογραφή όλων των κυβερνήσεων που συμμετέχουν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο σε αυτούς τους πολέμους, καλλιεργώντας ταυτόχρονα το έδαφος να αναπτύσσονται όλα αυτά τα κυκλώματα διακινητών, που βλέπουν την ανθρώπινη ζωή ως εμπόρευμα, σπρώχνοντας στο θάνατο χιλιάδες ξεριζωμένους.

Οι επαγγελματίες λέμε όχι στο συνεχιζόμενο έγκλημα στην μεσόγειο.

Δεν συνηθίζουμε στα νέα καθημερινά ‘’Τέμπη’’, αποτέλεσμα των πολιτικών που βλέπουν τις ζωές μας και των οικογενειών μας ως κόστος.

Απαιτούμε να σταματήσει εδώ και τώρα η εμπλοκή της χώρας μας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και τον πόλεμο.

Δεν είναι απλά άλλο ένα ΄΄δυστύχημα’’.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους ξεριζωμένους και διεκδικούμε την ουσιαστική προστασία των δικαιωμάτων τους στο άσυλο, στις χώρες του πραγματικού προορισμού τους, να καταργηθούν όλες οι συμφωνίες και οι νόμοι της καταστολής και του εγκλωβισμού.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Ο Πρόεδρος                                                                                Ο  Γ. Γραμματέας

Δημήτρης Φλώκος                                                                        Νίκος Γεροντής