Δελτίο τύπου                                         24/02/2024

Συνάδελφοι,

την Τρίτη 20 Φλεβάρη και ύστερα από αίτημα που είχε προηγηθεί, αντιπροσωπεία της ομοσπονδίας μας είχε συνάντηση στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, για το χρόνιο θέμα της αναπλήρωσης του εισοδήματός μας σε περίπτωση ασθένειας.

Από το 2021 έχουμε  κοινοποιήσει στο υπουργείο ψήφισμα και υπόμνημα σχετικά με το ώριμο πλέον αίτημα  μας, καθώς και στα κόμματα της βουλής, όπου το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας είχε καταθέσει και σχετικό ερώτημα.

Για άλλη μια φορά το υπουργείο δεν είχε να μας δώσει καμία απάντηση, υποβαθμίζοντας μάλιστα την συνάντησή μας, αρχικά ενημερώνοντάς μας πως η συνάντηση θα γίνει με τον διευθυντή της υπουργού, ο οποίος όταν πήγαμε στο υπουργείο μας παρέπεμψε σε έναν υπάλληλό του, διαβάζοντας μάλιστα μπροστά μας το σχετικό έγγραφο που είχαμε αποστείλει μαζί με το αίτημα  συνάντησης.

Με την δικαιολογία ότι η υπουργός και το προσωπικό δεν είναι ενημερωμένοι, λόγω του ότι ανέλαβαν πρόσφατα καθήκοντα στο συγκεκριμένο υπουργείο και αφού διαμαρτυρηθήκαμε έντονα για το γεγονός ότι δεν επιτρέπεται να κάνουν τους ανίδεους για ένα ζήτημα που επανειλημμένως έχουμε «ενοχλήσει» το υπουργείο, προχωρήσαμε σε μια εκ νέου ενημέρωση για τα αιτήματά μας.  Ύστερα από απαίτησή μας, δεσμεύτηκαν για νέο ραντεβού τις αμέσως επόμενες εβδομάδες ώστε να προλάβουν να τα ‘’κοστολογήσουν’’ και να μας δοθεί τελικά μια απάντηση.

Συνάδελφοι, δεν έχουμε αυταπάτες. Ξέρουμε πως υπολογίζουν τις ζωές μας ως κόστος. Είναι υποκριτικό από την μια να συνδέουν φορολογικά το εισόδημά μας με αυτό των εργαζομένων  και από την άλλη να μην δέχονται ένα αίτημα όπως αυτό της αναπλήρωσης του εισοδήματός μας σε περίπτωση ασθένειας. Δικαίωμα που οι εργαζόμενοι το έχουν κατακτήσει εδώ και δεκαετίες.

Συνεχίζουμε συλλογικά να διεκδικούμε τα δίκαια αιτήματά μας.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Ο Πρόεδρος                                                                                Ο  Γ. Γραμματέας

Δημήτρης Φλώκος                                                                        Νίκος Γεροντής