Σχόλιο

Μόνο σαν εμπαιγμό προς όλους αυτούς που αγωνιούν για το αν θα χάσουν το σπίτι τους από τα κοράκια, θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε τη νέα ιστοσελίδα της κυβέρνησης «Κρατάμε την ελπίδα – Κρατάμε το σπίτι μας» .

Αφού η κυβέρνηση φρόντισε, σε συνέχεια των προκατόχων της, να νομοθετήσει υπέρ των τραπεζών και των servisers που πλειστηριάζουν ακόμα και την πρώτη κατοικία, αφού άφησε απροστάτευτους όλους τους δανειολήπτες από τις υπέρογκες αυξήσεις των επιτοκίων, με αποτέλεσμα περισσότερα νοικοκυριά να αγκομαχούν για το πως θα βγει η μηνιαία δόση αλλά και ρυθμισμένα δάνεια να ξανακοκκινίζουν, τάχα τώρα νοιάζεται να μη χάσουν τα φτωχά λαϊκά στρώματα το σπίτι τους.

Ποιος; η κυβέρνηση που όχι απλά ανέχεται να πετιούνται ακόμα και μονογονεϊκές οικογένειες στο δρόμο, αλλά στέλνει και κρατικούς υπαλλήλους να σπάνε αξημέρωτα τις πόρτες των διαμερισμάτων. Να συλλαμβάνουν και να οδηγούν στο τμήμα με χειροπέδες ακόμα και ανθρώπους ΑμΕΑ. Όπως και τα ΜΑΤ να χτυπούν όσους εκφράζουν την αλληλεγγύη τους σε αυτούς τους ανθρώπους.

Ας τα αφήσει λοιπόν αυτά η κυβέρνηση και αν θέλει να προστατεύσει τη λαϊκή στέγη, αντί να διαφημίζει «εργαλεία» κομμένα και ραμμένα στα συμφέροντα των κορακιών, ας ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα για

Την αναστολή όλων των πλειστηριασμών, την καθολική προστασία της πρώτης κατοικίας, κούρεμα χρεών, διαγραφή τόκων και πανωτοκίων, ρυθμίσεις ρεαλιστικές και βιώσιμες με βάση τα σημερινά εισοδήματα των οφειλετών.

Υ.Σ: Συμφωνούμε όμως και σε κάτι με τη κυβέρνηση. Υπάρχει ελπίδα. Την κρατούν ζωντανή όμως οι αγρότες. Τα σωματεία, οι ομοσπονδίες, οι σύλλογοι των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων, των φοιτητών και όλου του λαού, που δε δέχονται η αδικία να γίνεται καθημερινότητα και εκφράζουν την αλληλεγγύη τους για να μη περάσει η λαϊκή κατοικία στα χέρια των τραπεζιτών.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΟ ΒΙΟΣ!

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Ο Πρόεδρος                                                                                Ο  Γ. Γραμματέας

Δημήτρης Φλώκος                                                                        Νίκος Γεροντής