ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

ΚΑΤΕΡΓΑΣΙΑΣ ΞΥΛΟΥ

ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΟΥ  24  (4ος όροφος) , 106 82 ΑΘΗΝΑ      ΤΗΛ. –   FAX. :   215 5512733  6972279519

E-mail : povskx@gmail.comSite : www.povskx.gr

7/3/2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το ΔΣ της ομοσπονδίας εκφράζει την θλίψη του για όλους τους αδικοχαμένους συνανθρώπους μας, αλλά και τα θερμά του συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη και απαιτούμε την πλήρη στήριξή τους από το κράτος.

Ταυτόχρονα εκφράζουμε και την οργή μας, γιατί για άλλη μια φορά, η ασφάλεια του λαού μας και στις μεταφορές μπαίνει στην ζυγαριά του «κόστους – οφέλους» όπως αποδείχτηκε και από τις καταγγελίες συνδικαλιστών των σιδηροδρόμων οι οποίοι είχαν προειδοποιήσει πρόσφατα για τις τεράστιες ελλείψεις και τα προβλήματα που θα οδηγούσαν με μαθηματική ακρίβεια στο τραγικό συμβάν.

Είναι επίσης τραγικό στον 21ο αιώνα και με την ραγδαία εξέλιξη της τεχνολογίας ο λαός μας να μην μπορεί να απολαμβάνει σύγχρονες, δημόσιες και φτηνές μεταφορές με ασφάλεια.

Απαιτούμε άμεσα να αποδοθούν όλες οι ευθύνες. Είτε αυτές είναι ατομικές, είτε της ιδιωτικής εταιρείας. Οι μεγαλύτερες όμως ευθύνες βαραίνουν όλες διαχρονικά τις κυβερνήσεις που όλα αυτά τα χρόνια στο όνομα της απελευθέρωσης της αγοράς πρώτα απαξίωσαν και ύστερα ιδιωτικοποίησαν την ΤΡΑΙΝΟΣΕ με αποτέλεσμα την τραγική κατάσταση που βρίσκεται σήμερα.

Τις τελευταίες ημέρες αντιπροσωπεία της ομοσπονδίας μας, μαζί με το σωματείο της Αθήνας συμμετείχαμε στις διάφορες διαμαρτυρίες που διοργανώθηκαν για να αποδοθούν οι ευθύνες για το τραγικό δυστύχημα, αλλά και για να παρθούν μέτρα ασφαλών συγκοινωνιών.

Συνεχίζουμε. Συμμετέχουμε στην απεργία της Τετάρτης 8 Μάρτη με συγκέντρωση στα ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

Καλούμε όλα τα σωματεία μας να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους στους αδικοχαμένους του δυστυχήματος έμπρακτα με τη συμμετοχή τους στις κατά τόπους διαμαρτυρίες που διοργανώνονται σε όλη τη χώρα.