18/02/2024

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάδελφοι

η ομοσπονδία μας στηρίζει τον αγώνα των αγροτών και τα δίκαια αιτήματά τους, για την αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος τους, για κατώτατες εγγυημένες τιμές που θα ανταποκρίνονται στο πραγματικό κόστος παραγωγής, διασφαλίζοντας παράλληλα ένα αξιοπρεπές εισόδημα επιβίωσης αλλά και προσιτές τιμές των προϊόντων στην λαϊκή κατανάλωση.

Στεκόμαστε στο πλευρό τους, γιατί ο αγώνας των αγροτών είναι και δικός μας αγώνας. Ενάντια στις αντιλαϊκές πολιτικές, διαχρονικά όλων των κυβερνήσεων και της Ε.Ε. που έχουν στόχο το ξεκλήρισμα των αυτοαπασχολούμενων, μικρών επαγγελματιών, αγροτών και την συγκέντρωση της παραγωγής σε λίγα χέρια.

Συνάδελφοι, ο αντίπαλος είναι κοινός. Είναι ο ίδιος που τσακίζει το εισόδημα μας με την άδικη φορολογία στα μαγαζιά μας, την ακρίβεια στις πρώτες ύλες, τα τρόφιμα και τα είδη πρώτης ανάγκης, τους υπέρογκους λογαριασμούς στην ενέργεια  ενώ στον αντίποδα, τα μονοπώλια της ενέργειας, των τροφίμων, οι εφοπλιστές και οι τράπεζες θησαυρίζουν απολαμβάνοντας διάφορα προνόμια και φοροασυλία και όλα αυτά στο όνομα της λεγόμενης « πράσινης μετάβασης».

Η προσπάθεια της κυβέρνησης να καλλιεργήσει τον κοινωνικό αυτοματισμό θα πέσει στο κενό, όπως έγινε και στον δικό μας αγώνα, όταν έφερε το νόμο έκτρωμα για την φορολόγηση μας.

Με αλληλεγγύη και συλλογικό αγώνα συνεχίζουμε!

Καλούμε τα σωματεία μας να ενώσουν τη φωνή τους μαζί με τους αγρότες, ενάντια στη πολιτική της κυβέρνησης και ΕΕ.  Η ομοσπονδία μας θα συμμετέχει μαζί με την Συντεχνία επιπλοποιών και ξυλουργών της Αθήνας στην συγκέντρωση την Τρίτη 20/02 το απόγευμα, δίνοντας μαζί με άλλους μικρούς επαγγελματίες και εργαζόμενους, δυναμικό παρόν στην υποδοχή των αγροτών στο κέντρο της Αθήνας.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Ο Πρόεδρος                                                                                Ο  Γ. Γραμματέας

Δημήτρης Φλώκος                                                                        Νίκος Γεροντής