ΣΥΝΤΕΧΝΙΑ ΕΠΙΠΛΟΠΟΙΩΝ ΚΑΙ ΞΥΛΟΥΡΓΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΑΣΤΙΩΝ ΜΕΝΑΝΔΡΟΥ 15-17 ΑΘΗΝΑ                                 email: syntexniaepi@gmail.com  blog: https://sepxkap.wordpress.com/ ΤΗΛ.: 6972601133/6972279519

22/06/22

Δελτίο τύπου

Συνάδελφοι ,

  Σε αίτημα συνάντησης με τον υπ. Ανάπτυξης , την ημέρα της κινητοποίησης, προκειμένου να του προβάλουμε αναλυτικά τα αιτήματα μας, προχώρησαν από κοινού τα δευτεροβάθμια όργανα μας ΟΒΣΑ και ΠΟΒΣΚΞ . Η συνάντηση τελικά προγραμματίστηκε  για τη Δευτέρα 4 Ιουλίου, όπου και κρίνουμε σκόπιμο να μεταφέρουμε την κινητοποίηση, γιατί η παρουσία μας θα ενισχύσει την αντιπροσωπία που θα συναντηθεί με τον υπουργό.

  Αξιοποιούμε τον επιπλέον χρόνο που μας δίνεται για την καλύτερη οργάνωση της παρέμβασής μας.

  Καλούμε κάθε συνάδελφο που αντιλαμβάνεται ότι με τα ημίμετρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση δε σώνεται η κατάσταση με την ακρίβεια που έχει φτάσει στο απροχώρητο να είναι εκεί.

  Καλούμε κάθε συνάδελφο που αγανακτεί γιατί γνωρίζει ότι ακόμα και αυτά τα  δήθεν μέτρα ανακούφισης, θα χρηματοδοτηθούν από τη δική του τσέπη, που είτε ως «καταναλωτής» είτε ως «φορολογούμενος», θα συνεχίσει να ματώνει για τα κέρδη των ενεργειακών ομίλων, των εφοπλιστών που μεταφέρουν το αμερικανικό φυσικό αέριο, αλλά και για να επιδοτείται με πακτωλό χρημάτων η πανάκριβη ηλεκτροπαραγωγή από LNG και από ΑΠΕ, να δυναμώσει την αντιπροσωπία μας με τη παρουσία του.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ  (Νίκης 5-7, Αθήνα)

ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 4 ΙΟΥΛΙΟΥ ΣΤΙΣ 10:30 π.μ.

Να απαιτήσουμε με εδώ και τώρα, μέτρα για να ανασάνει ο αυτοαπασχολούμενος και μικρός επαγγελματίας πριν να είναι πολύ αργά.

-Ένταξη των αυτοαπασχολούμενων στο μέτρο επιστροφής της ενεργειακής επιβάρυνσης.

-Πλαφόν στην τιμή της κιλοβατώρας.

-Κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής χωρίς να αποζημιωθούν οι πάροχοι ενέργειας.

-Κατάργηση του ειδικού τέλους για τη μείωση των εκπομπών αερίων ρύπων καθώς και του χρηματιστηρίου ενέργειας.

-Κατάργηση της έμμεσης φορολογίας στην ενέργεια.

-Άμεση και πλήρη επαναλειτουργία λιγνιτικών μονάδων, χωρίς τη δεσμεύσεις του χρηματιστηρίου ρύπων.

-Καμία διακοπή σε όσους δεν μπορούν να ανταποκριθούν στους υπέρογκους λογαριασμούς και διαγραφή χρεών στα λαϊκά νοικοκυριά και τους επαγγελματίες.

Για το ΔΣ