ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΤΕΡΓΑΣΙΑΣ ΞΥΛΟΥ

ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΟΥ 24 10682 ΑΘΗΝΑ ΤΗΛ-FAX.215 55 12 733

e-mail: povskx@gmail.com Site : http://www.povskx.gr/

                                                                                                                               Αθήνα 20/11/2021

ΠΕΜΠΤΗ 2 ΤΟΥ ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

ΤΗΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΧΑΜΕΝΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΜΑΣ, ΑΠΟ ΤΗ ΠΡΩΤΗ ΗΜΕΡΑ,

ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΤΥΧΗΜΑΤΟΣ Η ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ.

Συνάδελφοι,

 Σε συνέχεια της προηγούμενης παρέμβασής μας, με την τότε παράσταση διαμαρτυρίας και κατάθεση κοινού ψηφίσματος υπογεγραμμένο από 6 ομοσπονδίες, 23 σωματεία και 2 επιτροπές αγώνα, στις 14 του Ιούνη στο υπ. Εργασίας, επανερχόμαστε με πιο μαζικούς όρους να εντείνουμε τη πίεσή μας προς στο υπουργείο αλλά και προς την κυβέρνηση, για να λυθεί επιτέλους ένα πρόβλημα τόσο ουσιαστικό για την υγεία και την επιβίωση μας.  Πρόβλημα, που παραμένει άλυτο, παρά τις επιστημονικές και τεχνολογικές δυνατότητες που μας προσφέρει ο αιώνας που διανύουμε, και στο κομμάτι της υγείας-πρόληψης αλλά και στο κομμάτι της παραγωγής.

Η υγεία και η κοινωνική ασφάλιση δεν είναι εμπόρευμα.

 Η κοινωνική ασφάλιση, η Δημόσια Υγεία, η στοιχειώδης προστασία της όταν αδυνατούμε να εργαστούμε από ασθένεια και ατύχημα, δε μπορεί να μπαίνει στη ζυγαριά κόστους- οφέλους. Ήρθε η ώρα να σπάσει   αυτό  το παγιωμένο καθεστώς που ισχύει σε βάρος των αυτοαπασχολούμενων και μικρών επαγγελματιών. Ομοσπονδίες και σωματεία αυτοαπασχολούμενων ενώνουμε τη φωνή μας.

Όλοι την Πέμπτη 2 του Δεκέμβρη στις 09.00 π.μ. στο υπ. Εργασίας στην Αθήνα και στα κατά τόπους ΕΦΚΑ σε άλλες πόλεις της Ελλάδας. Να μη λείψει κανείς!!!

Διεκδικούμε:

  • Πλήρη αποζημίωση από την πρώτη μέρα, και όχι μετά από 30 μέρες, σε περίπτωση ατυχήματος κατά την εργασία, και για όλο το χρονικό διάστημα που απαιτείται μέχρι την πλήρη αποκατάσταση της υγείας.
  • Πλήρη αποζημίωση από την πρώτη μέρα σε περίπτωση ασθένειας, όταν απαιτείται η απουσία από την εργασία, που δεν υπάρχει σήμερα για τους αυτοαπασχολουμένους, και για όλο το χρονικό διάστημα μέχρι την πλήρη αποκατάσταση της υγείας.
  • Κατάργηση της ασφαλιστικής ενημερότητας για τις αποζημιώσεις λόγω ασθένειας ή ατυχήματος.
  • Αναστολή των υποχρεώσεων σε ασφαλιστικό ταμείο, εφορία  ΔΕΚΟ και Τράπεζες για όσο διάστημα ο αυτοαπασχολούμενος παραμένει εκτός εργασίας.
  • Δωρεάν σύγχρονη ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη για όλους.
  • Κατάργηση τους εισφοράς για την υγεία.
  • Πρόωρη – αναπηρική σύνταξη για όσους  καταστούν ανίκανοι για εργασία.
  • Βαρέα και ανθυγιεινά ένσημα σε όσους κλάδους και για όποια επαγγέλματα είναι κατοχυρωμένα για τους εργαζόμενους,  με μείωση του συντάξιμου χρόνου κατά 5 χρόνια, και εισφορές επιδοτούμενες κατά ένα μέρος από τον κρατικό προϋπολογισμό.
  • Επέκταση του ορίου για διαγνωστικές εξετάσεις ανά κλάδο και επάγγελμα ( π.χ. ξυλουργοί, επιπλοστιλβωτές, υποδηματοποιοί κτλ. που έρχονται σε επαφή με σκόνες και χημικές ουσίες να δικαιούνται περισσότερες από 2 αξονικές ή μαγνητικές που ισχύει μέχρι σήμερα)
  • Επέκταση του ορίου για φυσιοθεραπείες στις 40 κατ’ έτος και επί ανάγκης επέκταση κατά περίπτωση.