ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΤΕΡΓΑΣΙΑΣ ΞΥΛΟΥ

ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΟΥ 24 10682 ΑΘΗΝΑ ΤΗΛ-FAX.215 55 12 733

e-mail: povskx@gmail.com Site : http://www.povskx.gr/

3/12/2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πραγματοποιήθηκε εχθές η ημέρα δράσης για την  αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματός μας, από τη πρώτη ημέρα, σε περίπτωση ατυχήματος ή ασθένειας.

Αντιπροσωπεία μας συναντήθηκε, στο υπ. Εργασίας, με την Γ. Γραμματέα κοινωνικής ασφάλισης, εισηγήτρια περί των αλλαγών του κανονισμού παροχών του ΕΦΚΑ.

Ζητήσαμε ενημέρωση για τα αιτήματά μας, που ως  γνωστό έχουν τεθεί από τις 14 Ιουνίου 2021.

Λάβαμε την διαβεβαίωση ότι το υπουργείο βλέπει θετικά το ζήτημα της αποκατάστασης του εισοδήματός μας όταν δεν μπορούμε να εργαστούμε για λόγους ασθένειας και ήδη συζητιέται στο πλαίσιο της ενοποίησης των παροχών του ΕΦΚΑ και ότι η καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της πρότασης  οφείλεται σε πλήθος έκτακτων αναγκών. Σύμφωνα με τη Γ. Γραμματέα, ο προσανατολισμός των παροχών, εάν και εφόσον δοθούν, θα είναι ανάλογες με αυτές των εργαζομένων, πάντα κατά περίπτωση και σύμφωνα με τα οικονομικά διαθέσιμα του υπουργείου, χωρίς όμως να είναι σε θέση να μας απαντήσει το κόστος που αναλογεί για το υπουργείο για τις συγκεκριμένες παροχές.

Συνάδελφοι –σες

Η επιμονή μας και η συσπείρωση των φορέων μας στο θέμα αυτό, ανάγκασε, σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενά τους, το υπουργείο να συμπεριλάβει στην συζήτηση για τις παροχές του ΕΦΚΑ και τα αιτήματά μας.

Δεν εφησυχάζουμε από τις υποσχέσεις και δε θα σταματήσουμε  ώσπου να ικανοποιηθούν τα αιτήματά μας με νομοθετική ρύθμιση. Ας φροντίσει το υπουργείο να προϋπολογίσει τα χρήματα που απαιτούνται για τις παροχές των αυτοαπασχολούμενων στον προϋπολογισμό που θα ψηφιστεί στις 16 Νοεμβρίου.

Χαιρετίζουμε για άλλη μια φορά όλους τους φορείς ΕΒΕ που συμμετείχαν στη κοινή μας πλέον πρωτοβουλία. Συνεχίζουμε την ενημέρωση για συσπείρωση και συνυπογραφή του ψηφίσματος από περισσότερους φορείς των  ΕΒΕ,  την ενημέρωση και άλλων συναδέλφων-σων.

Καλούμε για άλλη μια φορά, το τριτοβάθμιο συνδικαλιστικό μας όργανο, που και εχθές έλαμψε δια της απουσίας του, παρά το γεγονός ότι καλέστηκε να συμμετέχει στην αντιπροσωπεία συνάντησης με το υπουργείο, να υιοθετήσει τα αιτήματά μας και να παλέψει για την ικανοποίησή τους.

Τα αιτήματά μας είναι υπερώριμα πρέπει και μπορούν να ικανοποιηθούν άμεσα.