ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

ΚΑΤΕΡΓΑΣΙΑΣ ΞΥΛΟΥ

ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΟΥ  24  (4ος όροφος) , 106 82 ΑΘΗΝΑ      ΤΗΛ. –   FAX. :   215 5512733 6972279519

E-mail : povskx@gmail.comSite : www.povskx.gr

26/1/2022

Όλοι στη μεγάλη αγωνιστική συγκέντρωση το Σάββατο

29 Γενάρη στις 11.30 π.μ. στο Σύνταγμα για την προστασία της ζωής μας!

Δηλώνουμε την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη μας σε όλους όσους εγκλωβίστηκαν, ταλαιπωρήθηκαν και κινδύνευσαν.  Σε όσους έμειναν χωρίς ρεύμα και θέρμανση μέσα στο χιονιά και την παγωνιά που ακολούθησε.

Το ίδιο έργο ξανά με άλλους πρωταγωνιστές. Πάλι ακούμε για ακραία καιρικά φαινόμενα, έλλειψη συντονισμού, και βέβαια για ατομική ευθύνη. Οι υποκριτικές συγνώμες δε σβήνουν την ταλαιπωρία ούτε φέρνουν πίσω χαμένα μεροκάματα. 

Η οργή είναι απόλυτα δικαιολογημένη. Η εκδήλωση του χιονιά και η σφοδρότητά του, είχε προαναγγελθεί, όπως λίγο καιρό πριν, ή έντονη βροχόπτωση και οι πλημμύρες, οι φωτιές κλπ.

Αν και η εκδήλωση ακραίων φαινόμενων είναι κατά καιρούς αναπόφευκτη, δεν υπάρχει καμία προετοιμασία κανένας σχεδιασμός. Ο λόγος είναι, ότι η προστασία του λαού αντιμετωπίζεται από όλες τις κυβερνήσεις σαν κόστος. Οι κατακτήσεις της επιστήμης και της τεχνικής, η γνώση και η κατανόηση των φυσικών φαινομένων υποτάσσεται στην κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων. Τα δικά τους συμφέροντα υπηρετούν κρατικοί προϋπολογισμοί και αναπτυξιακοί νόμοι και όχι τις σύγχρονες ανάγκες των φτωχών λαϊκών στρωμάτων. Τις συνέπειες αυτής της πολιτικής βιώσαμε και σε αυτή την κακοκαιρία.

Ενώνουμε την φωνή μας με όλους όσους αντιπαλεύουν τις εφαρμοζόμενες πολιτικές. Βάζουμε εμπόδια σε ότι μας καταστρέφει και εκθέτει σε κίνδυνο την ίδια μας την ζωή.

Διεκδικούμε την προστασία της ζωή μας, της υγείας μας, του εισοδήματός μας.

  • Άμεση αποκατάσταση των καταστροφών στις υποδομές. Να αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση και η κυκλοφορία στους δρόμους
  • Άμεσα μέτρα και έργα προστασίας του λαού από όλες τις φυσικές καταστροφές με επαρκή χρηματοδότηση μέσα από έναν ολοκληρωμένο σχεδιασμό
  • Προμήθεια μηχανημάτων και δημιουργία αναγκαίων υποδομών, με ευθύνη της κυβέρνησης, για την προστασία του λαού. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε αντίστοιχες δομές για να μπορεί να δίνεται με επάρκεια η μάχη για την προστασία της ζωής των πολιτών. Σε αυτήν την κατεύθυνση να δοθεί άμεσα έκτακτη χρηματοδότηση και στους δήμους.
  • Να καταργηθούν τα διόδια και να εξασφαλιστούν σύγχρονα μέσα και υποδομές, με ευθύνη της κυβέρνησης, σε όλους τους οδικούς άξονες
  • Μείωση της τιμής του ρεύματος κατά 50% και κατάργηση των χαρατσιών για τα λαϊκά νοικοκυριά. Καμία διακοπή ρεύματος σε λαϊκές κατοικίες και σε μικρές επιχειρήσεις.

Σάββατο 29 Γενάρη στις 11.30 π.μ. στο Σύνταγμα.