Διαδηλώνουμε για την προστασία της υγείας μας!
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
ΔΕΥΤΕΡΑ 17 ΓΕΝΑΡΗ στις 17:30

Οι ομοσπονδίες που οργανώνουμε την κινητοποίηση, καλούμε τα σωματεία και κάθε αυτοαπασχολούμενο -Έμπορο, Βιοτέχνη, Επαγγελματία- να δώσουν δυναμικό παρόν. Να μετατρέψουμε την καθημερινή μας αγωνία σε συλλογική αγωνιστική δράση απαιτώντας να μπει τέρμα στις εγκληματικές κυβερνητικές πολιτικές και να παρθούν έστω και τώρα όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας της υγείας του λαού.


Ενώνουμε τη φωνή μας με τους αγωνιζόμενους υγειονομικούς και τους υπόλοιπους εργαζόμενους και απαιτούμε:
‣ Αποζημίωση για κάθε επαγγελματία που νοσεί και δεν μπορεί να εργαστεί, επίδομα ειδικού σκοπού για όσους πλήττονται από τα περιοριστικά μέτρα.
‣ Μαζικά και επαναλαμβανόμενα δωρεάν τεστ για όλο τον πληθυσμό. Δωρεάν διάθεση στον πληθυσμό με αποκλειστική ευθύνη του κράτους όλων των απαραίτητων υλικών προφύλαξης και των αναγκαίων τεστ χωρίς καθυστερήσεις. Να μπει τέλος στην αισχροκέρδεια.
‣ Ενίσχυση του προγράμματος μαζικού εμβολιασμού. Πλατιά και οργανωμένη επιστημονική ενημέρωση του λαού.
‣ Κρατική χρηματοδότηση και ουσιαστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας, των νοσοκομείων και της Πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας, με προσλήψεις μόνιμου υγειονομικού και λοιπού προσωπικού, νέες ΜΕΘ, επαναλειτουργία των νοσοκομείων που έκλεισαν τα τελευταία χρόνια. Επίταξη του ιδιωτικού τομέα της Υγείας, με προτεραιότητα στις ΜΕΘ.
‣ Μέτρα για την έναρξη των σχολείων. Τώρα να εξασφαλιστούν κατάλληλες αίθουσες, να αραιώσουν οι μαθητές στις τάξεις, να εξασφαλιστεί η καθαριότητα στα σχολεία, να γίνουν προσλήψεις εκπαιδευτικών με βάση τα πραγματικά κενά και τις ανάγκες.
‣ Τακτικά και ασφαλή δρομολόγια στις αστικές συγκοινωνίες, με αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων.


Συνάδελφοι συναδέλφισσες,
Η κυβέρνηση συνεχίζει την ίδια αδιέξοδη εγκληματική πολιτική: Υγειονομικά πρωτόκολλα-λάστιχο για να μην «διαταραχθεί» η οικονομική δραστηριότητα, επαναλειτουργία των σχολείων όπως–όπως, με μαθητές στοιβαγμένους στις αίθουσες όπως και πριν, διαλυμένες δημόσιες συγκοινωνίες. Έτσι πορεύεται μια κυβερνητική πολιτική που υπηρετεί τη προώθηση των επενδύσεων και δεν δίνει δεκάρα για τις λαϊκές ανάγκες. Αποτέλεσμα, δεκάδες χιλιάδες κρούσματα, εκατοντάδες οι διασωληνωμένοι καθημερινά, χιλιάδες οι νεκροί της πανδημίας μέχρι σήμερα. Αυτές είναι οι συνέπειες ενός ετοιμόρροπου, υποβαθμισμένου και εμπορευματοποιημένου συστήματος υγείας που δυστυχώς δεν μπορεί να σωθεί από την ηρωική προσπάθεια των υγειονομικών.


Μέχρι πού θα πάει αυτή η κατάσταση;

Δύο χρόνια τώρα έχουμε εμπειρία, καταλαβαίνουμε ότι για να σπάσει αυτός ο φαύλος κύκλος χρειάζεται να αντιμετωπιστεί καταρχήν το ίδιο το βασικό πρόβλημα της πανδημίας. Ωστόσο η κυβέρνηση αρνείται να αυξήσει την κρατική χρηματοδότηση για την υγεία στον προϋπολογισμό του 2022 που ακολουθεί την πεπατημένη των προηγούμενων χρόνων. «Μανούλα» στον κοινωνικό αυτοματισμό στοχοποίησε για τη διασπορά κλάδους όπως η εστίαση και το εμπόριο. Ακόμα και σήμερα “σφυρίζει αδιάφορα”, δεν παίρνει κανένα μέτρο στους μεγάλους χώρους δουλειάς, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, που στοιβάζονται στην κυριολεξία χιλιάδες άνθρωποι κάθε μέρα.
Συνεχίζει προκλητικά να πορεύεται στη λογική της ατομικής ευθύνης φορτώνοντας το κόστος της διάγνωσης στις δικές μας πλάτες. Οι οδηγίες για μάσκες υψηλής προστασίας, μοριακά και Rapid tests περισσεύουν, όμως η οικονομική στήριξη απουσιάζει Ενα επιπλέον οικονομικό βάρος πέφτει στις πλάτες μας. Μας αφήνουν έρμαιο των ιδιωτών που κερδοσκοπούν εις βάρος μας.

Φτάνει ο εμπαιγμός.

Δεν έχουμε καμία εμπιστοσύνη σε δηλώσεις που καλλιεργούν εφησυχασμό, τέτοια τα έχουμε ακούσει πολλές φορές. Ούτε διανύουμε το «τελευταίο μίλι» της πανδημίας, ούτε η “επόμενη μέρα” θα είναι στρωμένη με ροδοπέταλα. Ξέρουμε καλά ότι και την υγεία μας διακινδυνεύουμε και την ίδια στιγμή παλεύουμε για την οικονομική επιβίωση απέναντι στην ίδια οικονομική πολιτική που μας φορτώνει νέα βάρη όπως και προηγούμενα. Τα κυβερνητικά “μερεμέτια” στην υγεία είναι η άλλη όψη των ανεπαρκών μέτρων στήριξης προς τους επαγγελματίες που βρίσκονται σήμερα πνιγμένοι σε παλιά και νέα χρέη, την ώρα που δισεκατομμύρια στρώνουν το χαλί για τις νέες επενδύσεις του μεγάλου κεφαλαίου.

Ως εδώ!

Δεν έχουμε τίποτα να περιμένουμε από την χρεοκοπημένη κυβερνητική πολιτική. Παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας και φέρουμε στο προσκήνιο τις πραγματικές μας ανάγκες. Αρνούμαστε να παζαρέψουμε την υγεία μας και το εισόδημα μας για να στηριχθεί η κερδοφορία των μονοπωλίων και των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Συνεχίζουμε δυναμικά!
Η προστασία της υγείας μας ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΗ!
Καλούμε κάθε σωματείο και ομοσπονδία κάθε τίμιο συνδικαλιστή να συστρατευτεί, να δυναμώσει τον αγώνα
με επίκεντρο τα μέτρα προστασίας του λαού
από την πανδημία.

———————————————————————————————————————————-

Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής
Πανελλήνια Ομοσπονδία Βιοτεχνών Κατεργασίας Ξύλου
Ομοσπονδία Βιοτεχνών Υποδηματοποιών Ελλάδας