ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ
ΚΑΤΕΡΓΑΣΙΑΣ ΞΥΛΟΥ
ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ 1957 – ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ U.E.A.
ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΟΥ 24 – Τ.Κ. 106 83 ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ – FAX 215 5512733
Ε-mail: povskx@gmail.com
Web site: www.povskx.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αρ. Πρωτ. ΑΘΗΝΑ 05/03/2016

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στις 28/02/2016 η Γ.Σ. της Π.Ο.Β.Σ.Κ.Ξ. στη Λάρισα. Με βάση τους προβληματισμούς που αναπτύχθηκαν από τις εισηγήσεις και τις ομιλίες των συνέδρων στην Γ.Σ. καταλήξαμε στα παρακάτω συμπεράσματα.
Πέρασε σχεδόν ένας χρόνος από τότε που πρωτοανέλαβε την κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Είχαμε κυβερνητική αλλαγή αλλά πολιτική ίδια. Η δημοσιονομική προσαρμογή για το 2016 θα είναι πολύ δύσκολη, στο πλαίσιο της συμφωνίας. Το capital control περιόρισε την ρευστότητα της αγοράς.
Κοινή διαπίστωση όλων είναι ότι το νέο σχέδιο της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό αποτελεί ταφόπλακα για το κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης. Με το νέο υπολογισμό η συντάξεις θα μειωθούν σημαντικά. Μιλάνε για τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού για να έχουν ελπίδα οι νέοι να πάρουν σύνταξη, αλλά δεν λένε τίποτα για την λήστευση των αποθεματικών.
Οι αλλαγές στο ασφαλιστικό αφορούν τους πάντες. Αφορούν τους νέους συναδέλφους, που δύσκολα θα δουν σύνταξη. Αφορούν και τους συνταξιούχους που στο επόμενο διάστημα, θα μειωθεί η σύνταξή τους.
Επίσης τους συνέδρους προβλημάτισε και η μικρή συμμετοχή των συναδέλφων στα σωματεία. Σήμερα παρά τα προβλήματα είναι αναγκαίο, περισσότερο από ποτέ, η ανασυγκρότηση του σ.κ. και η ανάπτυξη των αγώνων σε μέτωπα πάλης όπως το φορολογικό, το ασφαλιστικό σε κοινή δράση με όσους θίγονται.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

Κατάργηση του ν.4110/2013 ( κατάργηση του αφορολόγητου, 26% φορολογία από το πρώτο ευρώ)
Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για εισοδήματα μέχρι 20.000 €.
20.000 € αφορολόγητο όριο και επιπλέον 5.000 € για κάθε προστατευόμενο μέλος.
Καμία παραπέρα μείωση των συντάξεων. Αναπλήρωση των απωλειών των προηγούμενων χρόνων.
Επιστροφή των αποθεματικών που ληστεύτηκαν με ευθύνη όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων. Η καταβολή των συντάξεων με βάση τα κατοχυρωμένα ασφαλιστικά δικαιώματα, είναι ευθύνη του κρατικού προϋπολογισμού. Οι συνταξιούχοι πλήρωσαν τις εισφορές τους.
Κρατική χρηματοδότηση ικανή να βγάλει το ταμείο από το σημερινό αδιέξοδο.
Συνταξιοδότηση όλων τα ασφαλισμένων που συμπληρώνουν συντάξιμη ηλικία, με βάση τις εισφορές που ήδη έχουν καταβάλει και οριστική διαγραφή των χρεών τους.
Προσωρινή σύνταξη μέσα σε ένα μήνα από την κατάθεση της αίτησης συνταξιοδότησης και οριστική μέσα σε έξι μήνες.
Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 30%, χωρίς απώλεια ασφαλιστικών δικαιωμάτων.
Ανανέωση όλων των βιβλιαρίων ασθενείας ανεξαρτήτως χρεών.
Θεσμοθέτηση τέλους επί των κερδών των επιχειρήσεων υπέρ του ΟΑΕΕ, κλιμακούμενο προοδευτικά, για κέρδη άνω των 20.000€.
Καμία κατάσχεση πρώτης κατοικίας. Αναστολή των κατασχέσεων επαγγελματικής στέγης, εξοπλισμού, μεταφορικών μέσων, τραπεζικών λογαριασμών κ.λ.π. για τους αυτοαπασχολούμενους που διατηρούν την επιχείρηση τους.