ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΤΕΡΓΑΣΙΑΣ ΞΥΛΟΥ

ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΟΥ 24 10682 ΑΘΗΝΑ THA-FAX.215 55 12 733

e-mail: povskx@gmail.com site: www.povskx.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Κυριακή 04/09/2016 πραγματοποιήθηκε στην πόλη του Βόλου το ΔΣ της ομοσπονδίας μας στην αίθουσα του επιμελητηρίου.
Παρευρέθηκαν συνάδελφοι από την πόλη του Βόλου αλλά και από γειτονικούς νομούς και μέλη των πρωτοβάθμιων σωματείων.
Παρευρέθηκαν επίσης και έκαναν σύντομο χαιρετισμό ο πρόεδρος της τοπικής Ομοσπονδίας και ο πρόεδρος της Εταιρείας Ανάπτυξης Επιμελητηρίου Μαγνησίας.
Το ΔΣ συζήτησε με τους συναδέλφους την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί από την εφαρμογή παλαιότερων αλλά νέων αντιλαϊκών μέτρων και από την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ,
Τονίστηκε, ότι η συνεχιζόμενη εφαρμογή των μνημονίων με την φοροεπιδρομή, τα χαράτσια, την κατεδάφιση του ασφαλιστικού, της υγείας, της παιδείας κλπ. αφήνουν ήδη ανεξίτηλα τα σημάδια τους και στο κλάδο μας που ήδη βιώνει τα λουκέτα και την ανεργία.
Το ΔΣ υπογράμμισε την ανάγκη το αμέσως επόμενο διάστημα τα πρωτοβάθμια σωματεία να συνεδριάσουν, να εξάγουν συμπεράσματα και να δουν ποιες είναι πραγματικά οι αιτίες των προβλημάτων και τι πραγματικά οδηγεί και τον κλάδο μας στον αφανισμό.
Να αναδείξουν την αναγκαιότητα οι συνάδελφοι να μην κάτσουν με σταυρωμένα τα χέρια και να ακολουθήσουν το δρόμο των αγώνων και των διεκδικήσεων μέσα από το συνδικαλιστικό μας κίνημα σε συμμαχΐα με τους εργαζόμενους και φτωχούς αγρότες.
Να δώσουμε μια ηχηρή απάντηση στην πολιτική που εξυπηρετεί από την αρχή μέχρι το τέλος τα μεγάλα μονοπωλιακά συμφέροντα.
Ηχηρή να είναι η απάντησή μας στην ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ και άλλες συνδ. ηγεσίες που μας θέλουν να υπηρετούμε τους στόχους του ΣΕΒ, ΣΕΤΕ και γενικά του κεφαλαίου, απεμπολώντας τα δικά μας συμφέροντα, τα συμφέροντα των αυτοαπασχολούμενων και μικρών ΕΒΕ.
Τελευταίο παράδειγμα η σύμφωνη γνώμη τους για επιχορήγηση, δήθεν, πολύ μικρών επιχειρήσεων για πρόσληψη ανέργων και που πριν στεγνώσει το μελάνι της διαφήμισης ο Υπουργός κ. Κατρούγκαλος μοιράζει την επιχορήγηση και στους επίδοξους καναλάρχες…
Τέλος το ΔΣ τόνισε το καθήκον των σωματείων μας και κυρίως των συνδικαλιστών, για μαζικοποίηση του κινήματος μας σε αγωνιστική τροχιά, παρά και ενάντια στην στείρα αγανάκτηση και απογοήτευση. Να βάλουμε στη δράση νέους συναδέλφους, γιατί η δική μας εκτίμηση είναι, ότι τα χειρότερα έρχονται…

 

Το προεδρείο της ΠΟΒΣΚΞ