ΣΥΝΤΕΧΝΙΑ ΕΠΙΠΛΟΠΟΙΩΝ ΚΑΙ ΞΥΛΟΥΡΓΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΑΣΤΙΩΝ

ΜΕΝΑΝΔΡΟΥ 15-17 ΑΘΗΝΑ

                                email: syntexniaepi@gmail.com  blog: https://sepxkap.wordpress.com/

ΤΗΛ.: 6972601133/6972279519

                                                                          Αθήνα 11/02/2022

Ανακοίνωση

 Συνάδελφοι,

  Δύο χρόνια πανδημίας κλείνουμε σε λίγες μέρες μετρώντας πάνω από 23.000 νεκρούς, εκατοντάδες διασωληνωμένους και δεκάδες νεκρούς καθημερινά.

  Η κυβέρνηση επέλεξε συνειδητά όλο αυτό το διάστημα να υποβαθμίσει αντί να στελεχώσει το δημόσιο σύστημα υγείας δίνοντας πλούσιο πεδίο κερδοφορίας στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους της υγείας.  Η λογική κόστους- οφέλους στην υγεία είναι αδιανόητη. Είναι απαράδεκτο να χρεωνόμαστε τα τεστ με ένα πολύ σημαντικό κόστος που επιβαρύνει το εισόδημα μας. Παράλληλα χιλιάδες ασθενείς από άλλες παθήσεις μένουν έξω από τακτικά χειρουργεί, λόγω μετατροπής του συστήματος υγείας σε μιας νόσου.

  Το τελευταίο εξάμηνο όλοι οι συμπολίτες μας, βλέπουν τους φουσκωμένους λογαριασμούς του ρεύματος και τους πιάνει «ίλιγγος». Το ίδιο συμβαίνει με τις τιμές των καυσίμων και βασικών ειδών διατροφής, που φορτώνουν ένα ακόμα δυσβάσταχτο οικονομικό βάρος στις πλάτες μας. Για να μη μιλήσουμε για τα τιμολόγια στις πρώτες ύλες, που είναι ανεβασμένα από 50 μέχρι 80% στον κλάδο, ανεξαρτήτως ειδικότητας. Από όλη αυτή την κατάσταση συνάδελφοι οι περισσότεροι χάνουμε, ενώ κάποιοι άλλοι όχι απλώς κερδίζουν, αλλά θησαυρίζουν. Και αυτοί δεν είναι άλλοι από τους μεγάλους μονοπωλιακούς ομίλους, που είναι κυριολεκτικά μπουκωμένοι στα δισεκατομμύρια, πού προέρχονται μέσα από το ταμείο ανάκαμψης και τα οποία καλύπτονται από τις δικές μας τσέπες.

   Η κυβέρνηση προσπαθεί να μας καθησυχάσει, ότι φτάσαμε στο τελευταίο μίλι της πανδημίας ή ότι έρχονται καλύτερες μέρες που  θα μειωθούν οι αυξήσεις των τιμολογίων σε καύσιμα και ενέργεια. Όμως οι δικές μας ανάγκες δεν μπορούν να περιμένουν. Η ανάπτυξη που τάζει η κυβέρνηση περνά μέσα από νέα σκληρά αντεργατικά και γενικότερα αντιλαϊκά μέτρα. Νέες αναδιαρθρώσεις που βαίνουν προς το χειρότερο για μας, ενώ ευνοούν στο μέγιστο βαθμό τις μεγάλες επιχειρήσεις . Ότι υποτίθεται μας έχει δοθεί ως ελάφρυνση μας έχει παρθεί στο δεκαπλάσιο από την άλλη τσέπη. Η κατάσταση δεν πάει άλλο, καθώς χρέη ρυθμίσεις αλλά και νέες υποχρεώσεις, μαζί με το κύμα ακρίβειας έχουν φέρει σε απελπιστική κυριολεκτικά κατάσταση επαγγελματίες και νοικοκυριά.

  Τίποτα δεν μας χαρίστηκε συνάδελφοι και ότι πετύχαμε το πετύχαμε μέσα από σκληρούς αγώνες. Διεκδικούμε και παλεύουμε για:

  • Επιπλέον στήριξη για τους επαγγελματίες που πλήττονται περισσότερο λόγω της πανδημίας Επίδομα ειδικού σκοπού για τους αυτοαπασχολούμενους που νοσούν από κορονοϊό η μπαίνουν σε καραντίνα.
  • Διαγραφή των χρεών της επιστρεπτέας προκαταβολής ,τόκων και προστίμων, 30% των υπολοίπων χρεών στην εφορία και τις τράπεζες
  • Επιστροφή στο αφορολόγητο όριο των 12.000 ευρώ, κατάργηση ΕΝΦΙΑ και τέλους επιτηδεύματος, μείωση ΦΠΑ και κατάργηση των έμμεσων φόρων στα είδη λαϊκής κατανάλωσης και τα καύσιμα. Επιδότηση στο ύψος των αυξήσεων στην ενέργεια
  • Κρατική χρηματοδότηση για τη στήριξη του δημοσίου συστήματος υγείας με επίταξη του ιδιωτικού τομέα της υγείας

   Για όλους αυτούς τους λόγους καλούμε τους συναδέλφους, κάθε τίμιο συνδικαλιστή και επαγγελματία, που πλήρωσε και πληρώνει καθημερινά τα επακόλουθα της κυβερνητικής πολιτικής στον τομέα της υγείας και της οικονομίας, να δώσουν το αγωνιστικό παρόν στο παλλαϊκό συλλαλητήριο που καλούν σωματεία εργαζομένων και άλλων φορέων. Να μη λείψει κανείς !!!

Σάββατο 26 Φλεβάρη στις 12:00 στο Σύνταγμα